Format CD/DVD si oluşturma

HPQ-User
29-06-2008, 22:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

silvester sormuş:
sorum şu şimdi ben yeni bi laptop aldım ve laptopun içinde vista kurulum cd si çıkmadı bana sen oluşturcaksın dediler ben o cd yi veya dvdyi nasıl oluşturcam şimdiden yardımlarınız için teşekkürler bu arada sistem ingilizce kurdum ona göre anlatırsanız sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo 1.83 Ghz 2048 kb l2 Cache
2048 mn ram
128 mb Paylaşımlı ekran kartı max 512 mb
160 gb harddisk
DVD yazıcı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Koray Kocaman
29-06-2008, 22:46   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba

Dedikleri gibi vista kurulum Cd'si çıkmaz artık koymuyorlar ama artık sistemin image alınmış halini CD/DVD halınde veriyorlar ki bu Cd/DVD'nın olup olmadıgına bakın.Yok ise üreti firmayı arayıp istetin veya yetkili servisine başvurabilirsiniz.

Banned
29-06-2008, 22:51   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sanırım asusta da aynı şekilde olacak ama Hp dvd vermemekle beraber hem recovery bölümü olmakta hemde başlat - tüm programlar kısmında Hp PC-Help Tolls başlığında recoovery dvd oluştur seçeneği olmakta. Bu seçeneği kullanarak kendinize format ve diğer kurulu işlerinde kullanacağınız dvd oluşturmaktasınız. Muhtemelen sizinkide bu veya benzeri şekildedir.  Cihazınızın markasını yazmış olsaydınız daha net cevaplar verebilirdik.

Son Düzenleme: khramn ~ 29 Haziran 2008 22:52
nesta
26-12-2008, 23:33   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba
Xp home servis pack 3
Hp povilion
AMD Athlon(tm)64x2 dual core processor 3800+ 2.00 ghz
1gb ram
Yaklaşık 2006 da bu özellikte bir pc aldık ve dediğiniz gibi hp firması gerekli programları yüklü olarak vermişti(cdleri yok bu arada) Norton 2006 ,xp.media player v.s. ama pc çok yavaş.Bazen virüs v.s. gibi problemler olunca kurtarma programını kullanıp kolayca format atıyorum bu çok işime yarıyo.fakat pc çok yavaş çalışıyor geç açılıyor.ama bazen bilerek nortonu yüklemiyorum belki o kasıyodur diye ama yinede zayıf çalışıyor tabi artık sürümlerde eskidi yani toptan format atmak lazım (bildiğim kadarıyla kurtarma progaramıyla atılan format tam bir format niteliğine sahip değil)
Alışveriş merkezinden aldık garantisi bitti sanırım ve güvenilir bir pc servisi bulmak zor format atmakta arızaya sınıfına girmediği için zaten bir hakka da sahip değilim
Pc yi formatlamak istiyorum ama kurtama programıyla yaparsam bu tam anlamıyla bir format olmuyor.Eğer kendim denersem bi sürü program cd si gerekecek ve bunları temin etmek ve uygulamak şuan ki format bilgimle yetersiz kalıyor tam bir format için servisemi götürmem gerekiyor kolay yoldan format atmaya o kadar alıştım ki
yani kısaca pc nin hızlı çalışması ve güncellenmesi için ne yapabilrim.teşekkürler

physfg
27-12-2008, 02:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj

eğer cd-dvd oluşturma yı yapamazsanız şu an sağlam olan sisteminizin (c nin) norton ghost 12 yada türevi diğer prolar ile yedeğini alıp herhangi bir sıkıntıya düştüğünüzde o yedeği 4-5 dk da yükleyerek kurtulabilirsiniz...

edt : bu da yedek alma

Son Düzenleme: physfg ~ 27 Aralık 2008 02:35