Format'dan sonra Ntldr Eksik

darknessunset
23-08-2009, 01:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Selam arkadaşlar, umarım şu sorunu hallederiz diyerek sorunumu söyliyeçegim,
Dükkandaki bilgisayarın birine format attım, format atmadan önceki işletim sistemi, Xp Professional'dı (C'de)
bendede xp pro, cd'si olmadıgı için Home edition kurdum (D'ye) xp pro cd'siolmadıgı içinde, format'da iken C'yi silemedim haliyle kaldı, format'ıattım D'ye home'den giriş yaptım bilgisayar'a, ekran kartı vs indirdimkurdum pc gayet sorunsuz calışıyordu, C'deki eski windows'u sileyimdeyer acılsın dedim tüm C'yi sildim windows klasörü vs sadece windows'un-> System32'nin icinde flash10'a dair bir uygulama(exe) ve dosyalarıkaldı neyse onu silemedim kaldı, pc'e bluetooth'u kurdum oda pc yenidenbaşlatılsın diyince, yeniden başlattım olanlar buradan sonra oldu;
NTLDR EKSİK
Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del

Buradan sonra pc'ye hiç bir işlem yapamadım
Bios'dandedim pc acılırken direk CD'yi görsün oradan format atayım tekrarbios'larda farklı oldugu için oradan da anlıyamadım, acıkcası caresizkaldım arkadaşlar, umarım okuyupda yardım edersiniz..
Saygılarımla..

Süleyman.
23-08-2009, 02:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

C disk bölümündeki işletim sistemiyle sistem başlatmaya çalıştığı için büyük ihtimalle sorun çıkarıyor. XP Pro CD'si olmadığı için C disk bölümünü silememeniz doğru değil. Herhangi bir Windows CD'si ile dilediğiniz disk bölümünü silip format işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Önerim elinizdeki Windows CD'si ile yeniden C disk bölümüne kurulum yapmanızdır. Bir takım ayarlarla bu şekilde de devam edebilirsiniz ama Windows'u şahsen ben C disk bölümüne kurmanızı öneririm. Ayrntılı bilgi için bakınız:

https://www.chip.com.tr/forum/Ayr ... Rehberi_t85796.html

darknessunset
23-08-2009, 02:34   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

İlk önce zaman ayırıp yorum belirttigin için teşekkür ediyorum Süleyman., "XP Pro CD'si olmadığı için C disk bölümünü silememeniz doğru değil" şöyle demişim sen de doğru demişsin sanırım format ekranında, C'de kurulum dosyaları oldugu için silinemez demişti yada ona benzer birşey demişti de onun için silememiştim C'yi, o zaman şöyle olucak sanırsam, verdiginiz link'deki bios benim bios ile aynı oradan yarın o uygulamaları yapıp, cd'yi önce görmesini sağlıyacagım ve umarım ki olucaktır.
Teşekkürlerimi sunarım size, ve diğer konudaki Recep Baltaş , Mehmet- arkadaşlarımızada teşekkür ederim..
Sorun cıkarsa tekrar yazarım destek almak için ama, inşallah cıkmaz :)

Süleyman.
23-08-2009, 02:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim. İnşallah sorun çıkmaz, ki çıkacağını sanmıyorum. :)

pcman34
23-08-2009, 07:44   |  #5  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

banada geliyor o uyarı çok önemli değil C diskinde bir windows olduğunu belirtiyor eğer diski formatlamadan xp kurarsan sorun yaşayacağını belirtiyor ama her zaman algılamıyor :D benim cdde öyle olsun iyi olmuş aynı bios ayrıca erkenciyiz nede olsa oruçluyuz napcaz desenize

darknessunset
23-08-2009, 11:06   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

ohh bee ,) CD'den ön yükleme yapmak için her hangi bir tuşa bastım :D
neyse gerisini ben hallederim, sonrada D'yi silerim format ekranında, şunu merak ettim şimdi D'yi sildigimde pc kendini resetlerken D'den başlatmaya çalışıp ntldr eksik demesin tekrar (: demez herhalde D'de windows'a dair birşey kalmayınca, tşk'ler CHIP!

Süleyman.
23-08-2009, 14:01   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederiz. Herhalde olmuştur artık. :)

isa0619
20-04-2010, 23:20   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

1 -XP  CDsini sürücünüze takın
2 -Fotmat atar gibi bir tuşa basın ve

R   Tuşuna basıp onarma konsolunu çalıştırın
3-

ve aşagıdaki kodları sıtası ile yaz 

c:\Windows> copy e:\i386\ntldr c:\      yaz  enter 'a bas
             1 dosya kopyalandı      yazar
c:\Windows>  copy e:\i386\ntdetect.com c:\        yaz  enter 'a bas   
                        1 dosya kopyalandı         yazar
burayı aradaki boşluklarla aynen yaz
4-c:\Windows>BOOTCFG /ADD        yaz enter 'a bas
bekle sonra
Sonra yine gelen yazılara 1 yaz enter'a bas

c:\Windows>  BOOTCFG /REBUILD
Sonra yine gelen yazılara 1 yaz enter'a bas

ve  c:\Windows>EXIT  Yaz tekrar başlat

bilgisayar acılınca
bilgisayarım - özellikler - gelişmiş -başlangıç kurtarma - düzenle yi tıkla metin belgesi açılır

buradaki gibi 1 denfazlaysa fazlasını sil 1 tane kalsın
kapatma dümesine bas kaydet de

BİTTİ......

burayı aradaki boşluklarla aynen yaz