o cd yıde ınternet cafelerden temın edebılırsın tabı net uzerınden ıllegak yollarla da bulursun fakat bu tavsıye ettıgımız bır yontem degı
Arkadaşım zaten internet cafelerden aldığın o cd de illegal ! Buda tavsiye değildir ki !
titi_boss_14 ;
Arkadaşım beni anlamadın sanırım.Diyorumki format atmak demek işletim sistemini baştan kurmak demek.Yani bu linux,Windows yada pc altında çalışan mac os olsun...Sonuçta hepsinde sistemi baştan kuruyorsun vede bunlar bir format demek.
orjinal home premium sürümümün format atma cd sini niye vermiyorlar
Home premiumun format atma cd'si dediğin home premium cd'si zaten...
birde örneğin microsoft olmayan baska bir marka format cd si alabilirmiyim bu cd ile format atabilirmiyim illa microsoftun orjinalmi olmalı
Arkadaşım istersen git byte,pc net gibi dergilerin dvd kısmında yer verdikleri ücretsiz linux programlarını yada ücretsiz tubitak imzası olan pardusu yada 5 ytl verip internet cafelerde illegal olduğunu bile bile orjinal olmadığını bildiğin 350ykr'lik cdlere yazılmış kopya windows xp/vista cdlerini al.Bunlar kopya yada orjinal-ücretli yada ücretsiz işletim sistemleridir.Sen bunların hangisini kurarsan kur format atmış olursun zaten.Ben sana neden hep Microsoft ürünlerinden bahsettim ;Çünkü en ideali o !.Piyasadaki her oyunun her programın desteklediği işletim sistemleri onlar.
Neden vermezler dedim ; 900$ Aldığın bir laptopun maliyeti zaten 900$'a yakın.Sana neden birde 300ytl'lik Ultimate cd'sini versinlerki ? Şahsen ben böyle biliyorum arkadaşım yeni pc aldı vede vista yüklü ama cd'si yoktu.Belkide senin aldığın laptopunda farklı bir satış yöntemi vardır ve belkide sen parayı vermişsindir sanada cd'yi vermişlerdir.Bunudamı bilemiyeceksin ; üzerinde Vista home premium yazan yazıcı cd'lerimi verecekler sana.Verdikleri cd'ler arasında vista yoksa yoktur...Şunu bilmeni istiyorum ;Format atmak demek işletim sistemini yani herhangi bir işletim sistemini baştan kurmak demek ve Şu an sende yüklü olan Vista home premium orjinal vede format atmak istersen herhangi bir işletim sistemini kurabilirsin ama sonrada 1 ay alışmaya çalışırsın(Linux için) vede bunlar senin istediğin programları,oyunları çalıştırmayabilir...Tavsiyem Xp yada Vistadan vazgeçme...