arkadaşlar format hakkında birkaç sorum olacak
1)ne sıklıkla format cekmek gerekir
2)sıksık format cekmek bilgisayara zarar verir mi
3)format cekerken güç kesilmesi sorun olurmu
4)hangi nedenler ve şartlarda format cekilmelidir
format hakkında
1.Format sıklıkla yapılmaması gereken bir durumdur.
2.Format atmak HDD zamanla bad sector veya kullanılamaz hale gelen plakalar şeklinde sana geri dönerki buda HDD gebermesi anlamına gelir.
3.Güç kesilmesi sorunu olursa bildigim kadarıyla partıtıon bozuluyor.En baştan partition oluşturman gerekiyor.Ben böyle biliyorum
4.Sistemin kayıt defterıyle oynamışsan, Sistemin kararsız çalışıyorsa, veya temizleyemicen kadar virus yemişsen format atmak kaçınılmaz olur.
1 6 ayda bir atmak yeterlidir
2 Evet diskine zarar verebilir
3 Olur diskinde o anda kullanaıımda olduğu için elektirk kesiminde kafar diske temas edebilir bunun sonucunda bad sector meydana glir
4İşletim sisemi kullanılamaz ve kurtarılamaz hal gelmişse
1.format gerektiginde atılırki (bu benim düşüncem)
ama bir peryodik düzen istiyorsan 6 ay da bir olabilir
2.hdd lerde zamanla problem oluşturabilir
4.evet arkadaşların dedigi gibi hdd arzası yapabilir
.güç kesilmesi sırsında bi ihtimal elektirigin aniden gelmesi durumunda bazı elektronik devreler yanabilir düşük bir ihtimal ..ayrıca bed sector yani hdde kafavurma olayına sebeb olabilir (erkanc tan alıntı )
5 .silinemeyen bir virüs musallat oldugunda format kaçınılmazdır
hamza123hdd zararı yok söhangi durumda
1.Format çok çok gerekli değildir.
2.Tabii ki zararlıdır.
3.Format atarken güç kesilmesi olursa sorun olmaz diye düşünüyorum.Belki güç kesilmesinden dolayı parçalarda sorun olabilir.Ama bu her an olabilir.Yükleme yapıyorsan ve güç kesilmesi yaşandıysa, büyük ihtimalle yüklemeyi yeniden yapman gerekir.
4.-Bilgisayarın çok yavaşlamışsa(birkaç dakikada açılıyor ve kapanıyorsa, bir program açmak için dakikalarca bekliyorsan vs.Ama hiçbir zaman ilk yüklendiği gibi bir bilgisayara sahip olamazsın.Mutlaka ki çok küçük miktarlarda da olsa performans kaybı yaşanacaktır.Ama bu performans kaybına değer.Çünkü o performans kaybı olmasa, bilgisayarın sadece açıp mayın tarlası vs oynamaya yarar.)
-Bilgisayarına virüs girmişse ve bu virüsle uğraşmak istemiyorsan veya ne kadar uğraşırsan uğraş silemediysen(burada anti-virus yazılımları devreye giriyor.zaten bu madde keyfi olarak uygulanabilir veya uygulanmayabilir)
-Güç kesintisi veya başka bir nednele bilgisayarın çökmesi
-Mavi ekran(bu madde de keyfidir.uğraşmak istersen ve zamanın varsa uğraşabilirsin.)
benzeri maddelerle bu liste uzatılabilir.