format mavi ekran ve donanım sorunları

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kafkafibo
12-02-2005, 18:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

merhaba arkadaşlat.bilgisayarımı yaklasık iki ay once aldım,p4 3.0 ghz 512 mb ram markasız ,gigabyte  8s 648fx rz anakart ve nvidia fx 5200 64 bit ekran kartım var.oyunlarda bilgisayar belli bir sureden sonra mavi ekran cıkartıyor,ve reset atmak zorunda kalıyorum,bu sorun enson prince of persia ve hitman 3 te yaşandı.ayrıca overclock yaptıgımda da 3.4 ten sonra windows acılmıyor.ama her iki sorundada cpu sıcaklığı 50 derece yi geçmiyor %100 kulanımda dahi.antivir ve adaware  ile yaptuğım virus taramalarında cogunlıkla sistem32 dosyalarında virus buunuyor ve ben bu virusleri bu programlar aracıılığıyla siliyorum yani dosyaları bulupta değil.acaba bunun bu sorunlarla bir ilgisi varmıdır yada ramlerle yada ekran kartıyla.ayrıca ekran kartıının tum suruculerinide deneddim.
     
     arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

jaina
12-02-2005, 19:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

ilk olarak, bilgisayarına format attıktan, vede tamamen temiz iken
bu oyunları çalıştırmayı denedinmi? Bir defa bunu dene

Eğer bilgisayar tamamen temizken dahi mavi ekran çıkıyorsa, bu ekran da çıkan yazıyı biryere not edip, microsoft.com dan bakabilirsin, hiç beklemediğin bir cevap bulabiliyorlar.

Bunun dışında oyun dışında, bilgisayarı vede ramlerini zorlayan bir test yaptın mı, mesela prime95 ile yada 3dmark2003 gibi testlerdede aynı mavi ekran çıkıyor mu?

Eğer bu programlardada çıkıyorsa, ilk olarak ramleri değiştirerek dene, zaten ram değiştirmek kolay. Ekran kartını değişik deneyerek olabilir,  Ondan sonra harddisk olabilir, yada en son ancak bence saçma olur işlemci.,

Anakartını internette bulamadim, ancak anladığım kadarı ile SİS chipsetli, vede sis ler uyumsuzluk yaratabiliyorlar.