format sırasında donma

HPQ-User
24-04-2009, 09:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bypchd sormuş:
bilgisayarıma format atarken ilk başlarda şunu farkettim
YÜKLEMEYE BAŞLAMAK İÇİN ENTERE BASIN ONARMAK İÇİN R YE BASIN ÇIKMAK İÇİN DE ESC YE BASIN KISMINA GELMİŞTİ BİR DAKİ KA KADAR BEKLEDİM İŞLEM YAPMADIM TAM İŞLEM YAPAYIM DERKEN HİÇ BİR İŞLEMİ YAPAMADIĞIMI GÖRDÜM RESETLEYİP YENİDEN BAŞLATTIM BU KEZDE XP Yİ KURMAK İSTEDİĞİNİZ YERİ SEÇİN DE BÖLÜM OLUŞTURDUM TAM ENTERLEYİP XP Yİ KUR DİYECEĞİM KLAVYE YİNE ÇALIŞMIYOR YADA BEN ÖYLE ZANNEDİYORUM DONUYOR YANİ BİŞLGŞSAYAR TEKRAR RESETLEDİM VE ÇABUCAK YÜKLEYECEĞİM YERİ SEÇİP YÜKLEME İÇİN KOPYALAMAYA BAŞLATTIM YÜDE 53 TE İKİ KEZ DONDU KOPYALANIYOR DİYO O ŞEKİL KALIYO HATA FALAN DA VERMİYO TEKRAR RESETLEDİM TEKRAR YÜKLEMEYE BAŞLADIM Kİ BU SEFERDE AÇILIŞTA HARD DİSKİ OKURKEN DONUP KALIYOR OKUMAYI İPTAL EDİNCE DE CD DEN YÜKLEME İÇİN BİR TUŞA BASIN DİYOR BASIYORUM YÜKLEMEYE BAŞLAMIYOR ARTIK DONUP KALIYOR EK OLARAK BİLGİSAYARDA XP YÜKLĞ OLARAK YOK SİLİNMİŞ DURUMDA

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
fx5200 ekrankartı 256 mb rem 1,7 seleron işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
24-04-2009, 09:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Başka bir XP CD'siyle yüklemeyi deneyin. Ayrıca bilgisayarınıza ram takvitesi yapmanızda fayda var.

bypchd
24-04-2009, 10:07   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

üç adet xp cdsi denedim üçü de aynı artı önemlisi xp cd si takılmadan normal bir şekilde bilgisayarı çalıştırıyorum cd takılı değil durumda iken bile açılışta benim bilgisayar açılışta önce hard diski tarıyo sonra cdrom u tarıyo cdler orjinal ler artı onu da geçtim cd takılı değil ken bile hard diski tararken yarıda durup kalıyor önceden üçüde deniyor açılıyodu ama kopyalama yapılırken donup kalıyor hata cd yi takmıyorum açıyorum bilgisayarı hard diski taramayı iptal ediyorum yüklü xp olmadığı için doğal olarak açılmıyop hatırlayamadığım bi eksiklik ten bahsediyo ve ctrl+alt+del yapmamı istio kısa bir sürede yaparsam resetliyo beklersem biraz yine işlem yapamıyorum ctrl+alt+del tuşlarına basıpda resetleme işi olmuyop

Süleyman.
24-04-2009, 11:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Farklı bir klavye ve farklı bir sabit disk deneyin. Veya sabit diskinizi başka bir bilgisayarda formatlamayı deneyin. Hatanın nerede olduğu tespit edilsin. Sorun acaba klavyede mi (zayıf ihtimal), sabit diskte mi yoksa anakartta mı?..

bypchd
24-04-2009, 12:12   |  #5  
Taze Üye
14 mesaj

BİLGİSAYARDAN XP Yİ SİLENE KADAR NE KLAVYEDE NE ANA KART DA NE DE BAŞKA BİRŞEYDE PROBLEM VARDI HERŞEY SORUNSUZ ÇALIŞIYORDU BÖYLE BİR DONMA YOKTU AMA ARADA BİR KENDİNİ RESETLİYORDU FORMAT AMAK İSTEMEMDEKİ SEBEP UZN SÜRE OMUŞTU VE YAVAŞLAMIŞTI FORMAT ATINCA DÜZELİYORDU HIZI BİRAZ OLSUN ARTIYORDU HER ZAMAN Kİ GİBİ FORMAT DENEMEM BU KEZ BU SORUN LA KARŞILAŞTIM YANITINIZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLR

Mustafa@PC
24-04-2009, 12:30   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sorun donanımsal ya raminiz arızalı yada hdd de problem var mutlaka başka donanım parçalarıyla deneyin...

bypchd
24-04-2009, 14:17   |  #7  
Taze Üye
14 mesaj

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER GÖZÜ KÖR OLSUN FAKİRLİĞİN ZAMANINDA (2 SENE ÖNCE ) UCUZA (450) LİRAYA ALDIM 100 LİRA YA HDD 200 LİRAYA DA ANAKART VE DDR2 REM 256 LIK EKRAN KARTI İŞLEMCİ YENİLEDİM O DA1,7 CELERON ETTİ Mİ SANA 750 LİRA ŞİMDİ BU PARAYA EN KIRALINDAN OLMASA BİLE BENİM ELİMDE Kİ KÜLÜSTÜRÜ 5 KATLAYACAK YENİSİNİ ALIRDIM

GÖZÜNE OLAYIM FAKİRLİK GİT ZENGİNE DE DURAMAZSAN GERİ GELİRSİN

jupiter65
24-04-2009, 16:10   |  #8  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj
bypchd
ZAMANINDA (2 SENE ÖNCE ) UCUZA (450) LİRAYA ALDIM 100 LİRA YA HDD 200 LİRAYA DA ANAKART VE DDR2 REM 256 LIK EKRAN KARTI İŞLEMCİ YENİLEDİM O DA1,7 CELERON ETTİ Mİ SANA 750 LİRA ŞİMDİ BU PARAYA EN KIRALINDAN OLMASA BİLE BENİM ELİMDE Kİ KÜLÜSTÜRÜ 5 KATLAYACAK YENİSİNİ
Benim de mazide 74 model renault TL. Takmadığım aksesuar, teyp, amfi kalmadı. Ona harcadığım para kendisini satın alırdı 2 kere. Sonunda yolları ayırdım.
Bir atasözü vardır pc ne hitaben;
"eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir"

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
24-04-2009, 17:57   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

İşlemciniz çok ısındığından olabilir fanları temizleyin bende karşılaşmıştım bu durumda eğer yapamam derseniz teknik servise götürün.İşlemciyi zorlamayın yoksa yanar.

mk1
24-04-2009, 19:33   |  #10  
Yıllanmış Üye
481 mesaj
jupiter65
Benim de mazide 74 model renault TL. Takmadığım aksesuar, teyp, amfi kalmadı. Ona harcadığım para kendisini satın alırdı 2 kere. Sonunda yolları ayırdım.
Bir atasözü vardır pc ne hitaben;
"eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir"
BeğendimBeğendimBeğendim
çok manidar bir söz.

bypchd
25-04-2009, 13:10   |  #11  
Taze Üye
14 mesaj

ben işlemciyi fanla arasını biraz daha sıkıştırdım format attım şimdi cevabını gördüm yine de sağolasın doğru tahmin de bu seferde saçma bi sorun çıktı adobe flaş playerde yüklemede hata veriyo onuda geçtim internet bağlantısını onaylayın diyerek ten xp yi etkinleştirmiyo oysa ben şimdi o bilgisayardan nete giriyorum

14secondsto
13-09-2009, 12:55   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Benimde Buna Benzer Bir Problemim Var,Format Sırasında "NTFS Çabuk Biçimlendir"i Seçtiğimde Tamamlıyor.Ancak "NTFS Olarak Biçimlendir"meye Başladığında %7 de Takılıyor...Bir Çözümü Varmıdır Arkadaşlar,Teşekkürler.

OSMAN BAĞÇEVAN
13-09-2009, 14:28   |  #13  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: 14secondsto  
Benimde Buna Benzer Bir Problemim Var,Format Sırasında "NTFS Çabuk Biçimlendir"i Seçtiğimde Tamamlıyor.Ancak "NTFS Olarak Biçimlendir"meye Başladığında %7 de Takılıyor...Bir Çözümü Varmıdır Arkadaşlar,Teşekkürler.
cd/ dvd ya da cd / dvd okuyucunuzda sorun var !