Format sonrası sabit diskimi açamıyorum

jupiter65
26-04-2009, 00:54   |  #1  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

Format sırasında disk biçimlendirmede 3 disk oluşturdum. Verilerim D diskinde idi. Yalnız yalnış birşeyler oldu galiba. D diskimde şimdi eski (old) dosyaları oluşmuş. Verilerim bu diskte olması gerekirken yok oldu. E diskini açamıyorum. Biçimlendirmek gerek diyor. O zamanda veriler buradaysa silinecek. D diskini hiç ellemeden C diskini 2 ye bölmüştüm oysa! Hiç umut yok ama bir baksaydım ne var diye E diskine çift tıklayınca manzara bu:

Biçimlendire tıklayınca:

Disk yöneticisinde

Hiç umut yokmu? Gitti mi o kadar video, müzik, resim...Ağlıyor

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 26 Nisan 2009 01:00
Mustafa@PC
26-04-2009, 01:13   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Veriler e nin içinde olsaydı açılırdı e sürücüsü demekki gerçekten biçimlenmemiş.

Harfte atanmış sürücüne ama,

Tam olarak ne yaptın format sırasında ve old dosyalar neler ?

Kapalı Hesap (128220)
26-04-2009, 01:23   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
395 mesaj

Merhaba,
Dosya Sisteminiz RAW'a dönüşmüş, Easy Recovery Pro ve Recover My Files kurtarma yazılımları ile çözüm bulabilirsin.

bektash
26-04-2009, 01:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Kurtarmaz Ne yaparsan yap .. Biçimlendirmeyi yapmışsın bir kere..

Banned
26-04-2009, 01:47   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Ahmet Altunel
Merhaba,
Dosya Sisteminiz RAW'a dönüşmüş, Easy Recovery Pro ve Recover My Files kurtarma yazılımları ile çözüm bulabilirsin.

Belki dosya sisteminde proplem olmuştur belkide vista proplem çıkartıp dosyaları tanımamıştır. Sebeb her ne olursa olsun bilmeniz gereken verileriniz sapasağlam ordadır ve siz üzerlerine yeni veri yazmadığınız sürece orda klacaklar. Tavsiyem hızlı biçimlendir seçeneği ile diski biçimlendirip Ahmet beyinde söylediği gibi easy recovery yazılımı ile verilerinizi BAŞKA BİR DİSKE kurtarın. Program birkaç dakikada silinen tüm verilerinizi bulacaktır.

jupiter65
26-04-2009, 01:53   |  #6  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,170 mesaj

Teşekkürler arkadaşlar,deneyeceğim.

Mustafa@PC
26-04-2009, 11:18   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Evet kesinlikle vari yazmayın hdd'nin üstüne.

jupiter65
26-04-2009, 11:27   |  #8  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,170 mesaj

Recover My Files ile verilerimi kurtarmaya çalışıyorum. 8 saattir tarıyor. Resimde de tarama durumunu görebilirsiniz. Yalnız açılmayan E diskini tarattım boştu. Demek ben verilerimin olduğu D diskini yanlışlıkla biçimlendirmişim. Şu anda D diskini tarıyor. Bir çok dosya buldu ve hala arıyor. 52199 tane. Şu an analiz safhasında galiba.
E diskinde olsaydı kurtarmak istediğim verilerim; üzerine veri yazılmadığı için kurtarma şansım daha mı fazla olurdu. Format sonrası old ( eski dosyalar ) D diskine atılmış. Şimdi D diskine veri gelince şansım kalmadı mı? Şu an ki tarama durumu;

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 26 Nisan 2009 11:30
Banned
26-04-2009, 11:45   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Yanlış diski biçimlendirip kurulum yapmış olsanız bile verilerinizin %100 ü zarar görmemiştir. Sanırım sisteminiz masaüstü, harddiskiniz söküp XP KURULU başka bir bilgisayara ikincil disk olarak takıp easy recovery ile bütün diskleri taratmanız durumunda çok daha hızlı bir şekilde kesin sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Ayrıca bu old dosyalarının içerisinde neler olduğuna baktınız mı? Vista kurulumda eski dosyaları silmek yerine old dosyaları adı altında saklıyor.

Recep Baltaş
26-04-2009, 13:12   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu arada Eset Smart Security kullanıyorsanız size bir tavsiye:

Bazen internet explorer'ı açtığınızda internete bağlanamıyorusanız bunun nedeni o olabilir. Kendisi bayağa bir sorunlu. Beni delirtti yani.

Verilere gelince:

Ben Handy Recovery öneririm.

jupiter65
26-04-2009, 14:05   |  #11  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,170 mesaj
khramn
bu old dosyalarının içerisinde neler olduğuna baktınız mı? Vista kurulumda eski dosyaları silmek yerine old dosyaları adı altında saklıyor.
Baktım, sistem dosyaları. Yani C diskindeki programlar. Özel verilerim yok. Easy recovery nim Vista uyumlusunu bulamadım. O yüzden Recover My Files ile taratıyorum. Şimdi sorum şu; 11 saati geçti tarama devam ediyor. Hesabıma göre henüz 4/1 lik bölümü bitti. 4/3 lük bölümü daha var. Bu program daha 33 saat kadar çalışacak. Acaba programda bir sorun mu var? Devam edeyim mi, yoksa stop mu yapsam? D diskinde 100 gb a yakın bir veri vardı. Çoğu da videolar.
Recep Baltaş
Bu arada Eset Smart Security

Bazen internet explorer'ı açtığınızda internete bağlanamıyorusanız bunun nedeni o olabilir. Kendisi bayağa bir sorunlu. Beni delirtti yani.

Verilere gelince:
Ben Handy Recovery öneririm.

Zaten Esetin lisans süresi bitince yenilemeyeceğim. Avira 4 virüs buldu. Nod uykuda. Explorer pek kullanmıyorum. Ama nete geç bağlandığım doğru. Bundan yapıyor olabilir demek ki!
Bakalım Recover My Files netice vermezse Handy Recovery denerim. Ama vista uyumlu mu?