Arkadaşlar yaklaşık olarak bir 4-5 saattir kafaya taktım bir nostalji üzerinde çalışıyorum ama bir türlü sorunuda çözemedim, elimizde eskiden kalma tozlu kutulrdn çıkma teknolojinin alameti farikası olan 2000 yılında alınmış bulunan P3 933 Mhz 128mb sdram 20GB HDD 32mbTNT2M64 özelliklere sahip bir cihazımız var ben bunu internet kullanımında kullanılmak üzere hayata döndürmeyle görevlendirildim ancak sorunumuz şöyle
Ben en güzel hayata dönüşler formatla başlar mantığıyla hareket ederekten öncelikle cihazda yüklü bulunan win xp pro sp2 32bit işletim sistemini formatlamaya başla...yamadım çünkü bir ara c sürücüsünü ntfs ye çevrilmesini istedi ( bu arada bilgisayarın hdd si fat32 idi c:3gb d:16gb büyüklüğünde iki bölüm) bende ok dedim ve sonrada bu kerede c bölümünde yeni win xp kurmak için gerekli olan 1220mb kadar alan olmadığını (1070mb boş gözüküyor) söyleyerek d bölümünü formatlamamı istiyor. Sonrasında kurtarma menüsünden windowsu onarmayı denediğimde sürekli takmış olduğunuz winxp cdsi hasarlı olabilir başka cd deneyin diyor.Yine kurtarma menüsünden c:windows\ şeklinde bir menüye çıktım oradanda format c: dediğimde yine c bölümü formatlanamıyor geçici kurulum dosyalarını içeriyor diyor.Sonrasında defaaten internette yaptığım araştırma neticesinde ULTRA BOOT CD isimli programı indirip cd ye yaktım ve bilgisayara takarak yeniden başlattığımda bu kerede ultra boot cd nin arayüzü çıkıyor ve donup kalıyor. Şimd bu bilgisayarın d sürücüsündeki verileri kaybetmeden nasıl c tarafını formatlayıp windows kurarım ??? (şu an windowsa girilmiyor ve kurtarma menüsünde kalıyorum)
Aklıma gelen tek şey hdd yi söküp diğer pc ye takıp slave konumunda göstermek ve gerekli işlemleri yapmak ancak onunda nasıl yapıldığını bilmiyorum . Yani sonuçsuz kaldım benim adım hıdır elimden gelen budır
Baya baya bu meseleyi taktım kafaya kendim çözmek istiyorum başka ne yapabilirim , YARDIM EDİNİZ EFENDİM!!!