slm.arkadaşlar benim sorunum format atmaktan bıktım leptoplarda f10 tuşu gibi formatı masa üstüne nasıl yapa biliriz cevabınız için şimdiden teşekürler.
format
Bios ayarlarında (anakarta göre) hangi tuşun kullanılacağı belirtiliyor. Bu marka bilgisayarlarda mevcut ama toplama makinalarda olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca diskte özel bir booteble bir alan açılmalı. Bunu imaj yapan programlarla yapmak mümkün olabilir.
slm.arkadaş bölünmüş alanmı gerekir.lep toplarda yazılım gözükmüyo acaba bölünlenmiş alana konulacak
Bölümlenmiş alan dediğim diskte 2. hatta bazen 3. bir alan vardır buraya girişe izin verilmez ve kurtarma alanı diye bilinir. yani makina açılırken f11 veya f10 gibi tuşlara basılmasını sağlar. Bunun için bu işlem için ayrılan bölümün bilgisayarın açılmasını sağlayacak yani boot edilebilir bir alan olması gerekir. Açıldıktan sonra ancak kuruluş yapılabilir. bunu sağlayan programlar olabilir. mesela ghost gibi imaj bu bölüme atılıyor olabilir. ama şu da var bu bölüm silindiğinde tekrar oluşturmak ki elle oluşturmaktan bahsediyorum kullanılamıyor. bunu çok önceleri f11 tuşunu kullanan marka makinlarda denemiştim. Ancak aynı model makinanın diskini bire bir kopyalayarak çözebilmiştim.