slm ben pc aldım alalı ay olmadan formatlamak zorunda kalıyorum sizce pc nin işlemcisine hardiskine bir zararı olurmu ama bide bu işte çok hızlı oldu pc eskiden40 dk da kuruyodu windows u şindi 23 dk hazır sizce iyi bişeymi beceriyorum
Formatla Zarar Görürmü
hocam valla bende pc den cakmadım zamanlarda xp vista sabah akşam format atıyodum sonradan 500 hdd 240 oldu cope attım bence hic uğraşma
Sık Sık format atmanın harddiske bi zararı olmaz
İşlemciyede bir zararı olmaz sonucta fotmat attığında harddiskin içindeki tüm bilgisayarı kasan programlar virüsler siliniyor Ve Harddisk rahatlıyor. Format atmak Hard diskin ömrünü uzatır . Sadece Hızlı format atamanın zararlı olduğunu söylüyorlar
Hangi Sistemi kuruyorsun bilgisayarına
hiç birşey olmaz
günde üç kere format attığım günler oldu hala çalışıyor
hasan61244
-R8-
nede ömrü kısalır acaba açıklarmısınız.
ya bazı programlar bide benim sabrım yüzünden herhangi bir yanıt vermemesi halinde windowsun hemen reset atarım eğer hata devam ederse en fazla bana 3 rest dayanıyo pc zaten ondan sonra başlangıç onarma ekranı o da hiçbirşey beceremyo en az 25 kere gördüm bu ekranı aama bi şey beceremedi sadece microsoft un görsel bir kalabalığı bence ayrıcı ilginiz için herkeze teşekkür ederim iyi forumlar