formatlanmış diskdeki bazı dosyaları kurtarmak???

aylak17
13-09-2010, 11:51   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

Merhaba arkadaşlar,
Benim eskice bir desktop pc vardı, 11 senelik falan. yaklaşık 3 yıldır da kullanmıyorum aslında ama geçende içindeki bazı dosyaları almak için açayım dedim, raftan çıkarttım, açtım bir baktım xp kurulum ekranı geldi. Sonra hatırladım ki biz bir adama vermiştik bunu, baksın bir diye o da xp kurmaya başlamış ama yarıda bırakmış herhalde, ekranda cdyi takın diyodu işte. Herneyse, gelelim asıl konuya;
Ben bunun içindeki dosyaları kurtarmak istiyorum, bunun diskini başka bir bilgisayara bağlayıp bu recovery programlarıyla bir bakıcam. ama nasıl bağlayacaığımı bilmiorum. diski çıkarttım, ata sanırım (bu şeylerden pek anlamıyorum), acaba ata data kablosunu usb'ye yada sataya ordan usbye yada herneyse dönüştüren edavattan mevcut mudur? Varsa nerden bulabilirim?
Disk formatlanınca bildiğim kadarıyla içindeki herşey silinmiyor(wipelandığını sanmıyorum), bu programlar acaba ne kadar etkilidir, ne kadarını kurtarabilirm?? biraz baktım şöle bişe buldum ama http://www.easeus.com/datarecove ... covery-software.htm
bu işi kendim yapmaya çalışmamı önerir misiniz yoksa bir yerlere vereyim onlar mı baksın? ikinci derseniz avrupa yakasında bir yer önerin bana çünkü hiç bilmiorum ne nerdedir??

aylak17
13-09-2010, 12:20   |  #2  
OP Yeni Üye
34 mesaj

İçindeki bazı resimleri ve videoları kurtarmak istiyorum sadece,ama bunun yapılabilir olduğundan emin değilim. laptoplardaki sata diskleri küçük converter gibi bişeyle usbden başka bir laptopa harici disk gibi bağlayan bir alet vardı. bunun benzeri birşey bulabilir miyim acaba??

aylak17
13-09-2010, 14:00   |  #3  
OP Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: Geçenin_Yargıcı  
Sorunun cevabını kaldırdım.
neden??

Son Düzenleme: aylak17 ~ 13 Eylül 2010 14:01