evet sorum başlıktaki gibi xp kurulduktan sonra hangi sürücüler yüklenmesi gereklidir
formattan sonra yapılacaklar
bunlar internetten indirilirde bunların kurulumu zormu kardeş bide
anakart - ekran kartı - webcam - bunların sürücüleri var ama diğerlerini hiç bilmiyorum markası nedir modeli nedir
anakartın kurulumu zormudur
sorularımı cevaplayın arkadaşlar lütfen
Bilgisayarım sağ tuş özellikler aygıt yöneticisinden Donatılara baktığınızda orada sarı ! ve ? olan donanımların yüklenmesi gerekir. Makinanız marka ise sitesinden toplama ise her donanımın CD si verilmiştir. Yoksa chip setine göre internette aramanız ki barçların sitelerinden de marka model girerek bulabilirsiniz.
yüklemesi zor değil. cd takılınca oto açılır. sırasıyla yüklemeniz (tıklamanız) gerekir. Ancak internetten indirmişseniz indirilen dosyalar çoğunlukla çalıştırılabilir (exe) dosyalardır ve çift tıklayarak yüklenir. Ama zip veya rar ise açılması gerekir bunun içinde arşiv (zip/rar) programın kurulması gerekir. çözüldüğünde yine açılan klasördeki setup veya install dosyasına tıklamak yeterli olacaktır.
Formattan sonra yapılacak ilk iş daha sürücüleri yüklemeden antivirüs programını yüklemek olmalıdır.sonra sürücüleri yükleyebilirsiniz. :)
Phantom26Formattan sonra yapılacak ilk iş daha sürücüleri yüklemeden antivirüs programını yüklemek olmalıdır.sonra sürücüleri yükleyebilirsiniz. :)Windows / Antivirüs / Anakart / Ekran kartı ....
es-lowChipset / Ekran Kartı / Anakarta ve takılı bileşenlere göre ses kartı / ethernet kartı / LAN / WebCam vs. vs.program yüklemeyi biliyorum tabi ama anakart diyince belki farklıdır ayar yapılması gerekli fln sandım nese onuda geçtim sayenizdepc e kurulması gereken sadece yukardaki donanımların sürücülerimi? bunlarda yüklenince windows hazır oluyor dimi
S.W.A.T kardeş kusura bakma ama sen de pek cahil kalmışsın.Chip e üye olduğun 9 ay olmuş.Hiç mi bişeyler öğrenemedin tufahıma gitti baya.
helios_pteraBu arada Ethernet driverı her zaman tanınmaz şans işi o bazen olur internet olmadan da virüs programınız işe yaramaz sıralamada bi kaç değişiklik yapınsağol kardeş
Kardeşim sen önce ethernet driverını yükle eğer cd lerin varsa işin daha kolay >ama internetten indireceksen dediğim gibi yap ethernet driverı >antivirüsün >Driver sırasıda önce chipset SM bus denetleyici olarakta görülür >Ses Driverı (HDA yamasıyla beraber bu sıkıntı çıkarır genelde Pci device olarak görülür bu) gerisi basit zaten ekran kartı vga bağdaştırıcı yada display driver olarak bilinir,daha da detayları var ama onlar kafa karıştırır.Ama bunlar internetten indireceksen dediğim gibi cd lerin varsa zaten onlarda otomatik yükleme yapılıyor, yinede neyin ne olduğunu bilmekte fayda var
Kısaca AnaKart Vs Ekran Kartı Yeterli Olacaktır... Eğer Ekran Kartın Veya Ses Kartın Onboard İse AnaKart İle Kurulur...Eğer Onboard Değil İse Harici İse Kendi Cd/vS.Driverini Kurman Yeterli Olacaktır...
Donanım Yöneticisinden Güncelleştirmeyi Unutma
Bilgisayar aleminde zor yoktur bence ;)