Formattan sonrası internet problemi :(

DogukaaaN
08-09-2009, 13:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Selam,format attım sonrasında bağlantıda gelen giden 0'dı sonra dayımlara indim(modem orda) bi seyler yaptım bizdeki bağlantı simgesi kayboldu :S ışık da yanmıo zaten kasanın arkasında :D güncelleme yapınca düzelicek mi yoksa dayımlardan mı bi se yapmam lazm LÜTFEN ölücem ya kahrımdan :S :(

OnlyMann
08-09-2009, 13:20   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

ethernet kartı tanımınızda sorun olabilir. bunun düzeltilmesi sorunu giderecektir.  modemle makina arasında kullanılan kablonuz da sorunlu olabilir. modem ip dağıtımı yapıyor ama makina modemin dağıttığı ip bilgisini alamadığı için gelen giden bilgi görülmüyor olabilir. kablonuzu kontrol etmeniz gerekebilir. kabloyu taktığınızda modem üzerindeki LAN ışığının yanıp yanmadığını varsa başka bir kablo ile denemelisiniz.

DogukaaaN
08-09-2009, 13:44   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

Ya anakartın falan cdsini taktım her şekilde güncelledim her seferinde de "daha iyi bi sürüm bulamıyor" diyor aynı zamanda dayımlardaki modemin de bizim kasanın arkasındaki ışık da yanıyor ??:S ne yapıcam lütfennn :S

OnlyMann
08-09-2009, 13:48   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

anakart marka modeline göre sitesinden yeni sürümünü indirip yüklemeniz gerekir. ancak sadece anakart değil ethernet (LAN) sürücüsünün de yüklenmesi gerekir. bu arada USB mi Ethernet mi bağlandığınız da önemli.

DogukaaaN
08-09-2009, 14:01   |  #5  
OP Taze Üye
13 mesaj

peki noldu da yeni sürümümü indirmem lazım oldu onu anlamıyorum :S format oncesi calisiodu formattan sonra ne degisti ki o_o

OnlyMann
08-09-2009, 14:05   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

windows xp normal iken cd den yüklemiş olabilirsiniz. ama windows xp sp1 sp2 sp3 gibi güncelleme yapılmışsa sorun çıkıyor olabilir. yüklü olan donanımların durumlarını da gözden geçirmeniz gerekebilir.

DogukaaaN
08-09-2009, 14:06   |  #7  
OP Taze Üye
13 mesaj

saol ya sn de ugrastin da bn yine de anlamadim son bi se sorsam ?:S NE YAPAYIM BEN o__o

OnlyMann
08-09-2009, 14:14   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

öncelikle anakart sitesinden Anakart ve LAN sürücüsünün (işletim sisteminize göre) yeni sürümünü indirip kurunuz. düzelip düzelmemesi durumuna göre devam edebiliriz. bu arada son durumu da (bilgisayarım sağ tuş özelliklerden Donatılar Aygıt Yöneticisi) resmini de koyarsanız. daha çok yardımcı olunabilir.

DogukaaaN
08-09-2009, 14:35   |  #9  
OP Taze Üye
13 mesaj

Bende ağ başdaştırıcılarında VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter var Internat Modem diye bi Installation Cdsinden guncelleme yapınca VIA Compatable Fast Ethernet Bağdaştırıcısına dönüşüyo hangisi olması lazım ve bu VIA'nın III.sünü mü indirmeliyim ?? anakartın cdsini taktım onun üstünde de VIA PT800 series yazıo bunu napıcam bunun da en son sürümünü falan mı indiricem ??

OnlyMann
08-09-2009, 14:44   |  #10  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

ethernet ve Chip (mainboard)  diye geçen sürücüleri yüklemeniz yeterli olacaktır. Internal modem dediği makina üzerinde dialup modem var ve onun sürücüsü bu çok lazım değil sadece makinadan fax ves göndermek istendiğinde kullanılacaktır.

desen
09-09-2009, 21:11   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

Bilgisayarımda xp yüklü yeni format attım ve yeni adsl aldım kurulum esnasında eternet kartı sorunu çıktı.Yeni bir eternet direver yükledim fakat yinede sorun gitmedi.Yardımcı olursanız sevinirim

asesbaşı
10-09-2009, 14:11   |  #12  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Dostum Ethernet kartı driver'ının ne olduğunu bilmiyorsan Bilgisayarım/sağ tuş/yönet'ten /Aygıt yöneticisine girip ordaki yüklenmemiş driverlar sarı soru işaretiyle görünür bunları hangisi ethernet hangisi herhangi birşey bilmiyorsan tek tek (PC'nin direver cd'sini taktıysan) donanım bul die dene donanım'ın driver'ı varsa yüklenir zaten anlarsın yoksa ethernet'in direver'ını ordan indir