Fornat Sorunu

HPQ-User
06-03-2009, 10:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

muradguzel sormuş:
hayırlı günler benim bir sorunum var çok yakın bir kardeşimizin pcsine format atarken mavi ekran geliyor fakat bellli bir zaman sonra takılıyor siyah ekran kalıyor disk ekranı gelmiyor. anakart çalışıyor ghost cdsini de çalıştırmadı yani o da dondu işlemci de sorun olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim Allah’a emanet olun bu arada işlemciyi söktük.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus k8n maninboard
512mb(2 tane) Ram
256mb ekran kartı ati redeon
amd athlon 64 bit 2.1 ghz işlemci
80 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7 (.NET CLR 3.5.30729)

MBTGROUP
06-03-2009, 10:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

İşlemciyi söktüyseniz servise götürmeniz daha mantıklı olcak.

SAİNT
06-03-2009, 10:37   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

eğer elinizde mavi ekran kodu varsa paylaşın diğer şekilde yok ise zaten makine formatlanmış yani bu yazılım çakışmasından kaynaklanan bir mavi ekran olamaz bence.
donanımda bi kaç deneme yapın ilk önce ram'larla tek tek deneyin olmaz ise daha sonra başka bir hdd ile deneyin buda olmaz ise ekran kartını gözden geçirin umarım yedek bulabileceğiniz ürünler vardır.
kısaca yapmanız gereken donanım bakma umarım sorun size fazla maliyete mal olmayacak bi yerdedir bu arada anakartıda unutmaamk gerekli tabi media okuyucuda.
son olarak benim fikrim sanki hdd bi sıkıntı var.

mesut_illegal
06-03-2009, 11:59   |  #4  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
saint
eğer elinizde mavi ekran kodu varsa paylaşın diğer şekilde yok ise zaten makine formatlanmış yani bu yazılım çakışmasından kaynaklanan bir mavi ekran olamaz bence.
donanımda bi kaç deneme yapın ilk önce ram'larla tek tek deneyin olmaz ise daha sonra başka bir hdd ile deneyin buda olmaz ise ekran kartını gözden geçirin umarım yedek bulabileceğiniz ürünler vardır.
kısaca yapmanız gereken donanım bakma umarım sorun size fazla maliyete mal olmayacak bi yerdedir bu arada anakartıda unutmaamk gerekli tabi media okuyucuda.
son olarak benim fikrim sanki hdd bi sıkıntı var.
ilk önce başka bir hdd ile dene