Forum Host Satıl Alma Hakkında?

net24
06-10-2009, 17:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj

Arkadaşlar diyelim ben bir forum hostu satın aldım.Domain,host vs.. aldım.Sorum şu:

-Ben domain vs. aldıktan sonra bilgisayarıma herhangi yüklemem gereken bir program vs. var mı?Yoksa direk hostu aldıktan sonra admin hesabından direk forum üzerinden bir yönetim panelinden ayarlama logo koyma vs. yapıyor muyum?
Önereceğiniz host şirketleri var mı?
Peki mesela hangi özelliklerde alınmalı?Çünkü forum hostu alırken kaç mail hesabı boyut vs. yazıyor.

net24
06-10-2009, 21:23   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

Arkadaşlar bu konuyla uğraşan kimse yok mu?

darkeagle12
08-10-2009, 01:07   |  #3  
Taze Üye
13 mesaj

Bildiğim kadarıyla forum host u diye birşey yoktur. Eğer öyle satılan hosting paketleri varsada onlar SMF PHPBB gibi forum hazır kodları için özelleştirilmiştir. Tabi pekte özelleşecek birşeye ihtiyaç yok orası ayrı.

Öncelikle hangi forum sistemini kullanmak istediğine karar vermen lazım. Büyük ihtimalle kodlarını kendin yazamayacağın için hazır bir sistem alman gerekecek. Ben smf forum sistemini öneririm. Bu forum sistemini kullanmak için php çalıştıran bir hosting paketi almalısın. Lunix üzerinde çalışan bir paket alırsan daha iyi olur. Yani lunix bir hosting paketi alacaksın. Tabi Mysql data base açmana izin verecek bir sistem olacak. Benim önereceğim firma niobeweb hosting firması. Yanlız önemli olan şu. Hosting firması senin forum sistemini kurmayabilir. Yani kurulumu sana bırakacaktır. Bu tür forumların hosting hesapları üzerine nasıl yüklenip kurulacağı türkçe destek sistelerinde ayrıntıları ile anlatılmakta. Öncelikle biraz araştırmanı öneririm. Para ile hostin satın almadan öncede bedava hosting firmalarında denemeler yap. 

net24
16-10-2009, 23:05   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

Ücretsiz hosting önerilerin neler?