.
.
Bu boşluğun zaten farkında Microsoft. Yeni bir şey değil bu haber. Evet Full Retail version yerine daha ucuz olan Upgrade versiyonu alınıp, bir kaç yöntemle, XP'nin üzerine kuruyormuş gibi temiz kurulum (clean install) yapılabiliyor...Bunun yapılış şeklinin anlatıldığı yazıları korsan olmayan sitelerde de görmek mümkün.
exocetusMerhaba make-believe,Şöyle söyleyim: Microsoft'tan gelen resmi açıklamaya göre, bu yöntemle çok daha ucuza Vista edinerek temiz kurulum yapmak 'lisans anlaşmasının ihlali' anlamına geliyor. Ama içiniz rahat olsun bununla birlikte Microsoft bu kullanıcılar için her hangi bir tehdit ve yaptırım getirmiyor. Sadece yaptığınızın 'lisans anlaşmasının ihlali olduğunu' belirtmekle yetiniyor. Sonuç olarak yasal bir kopyanız olduğu için bir sorun teşkil etmiyor bu yol.yani simdi ben Amazon.com da fark fiyatlarina baktim. Arasinda bir hayli fark var. Bazilarinda 100 $ fark var.
Simdi ben yöntemi uygulasim, herhangi bir yasal suc islemis olurmuyum. Ben o zaman sadece DVD üzerinde olan imkani kullanmis olurum.Ben hukuksal yönünü bilmek isterim..
Tesekkürler..
Merhaba make-believe,
ilgin ve aciklamalar icin cok tesekkür ederim.
Bende bir kac aya kadar Vistaya gecmek istiyorum. Ama bilindigi gibi cok para. Birde lisansli olmasini arzuluyorum cünkü kurumsal yerlerde is yapacagi isin, lisans rezelligi yasamak istemiyorum. Heleki suc islemekten hic bahsetmeyim...
Galiba fiyatlarin az daha düsmesi icin bir kac aydan daha fazla beklemem lazim. Ne yapalim olacak o kadar galiba.
Cok tesekkür ederim....