forumlarda daha anlaşılır dersler

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
02-01-2006, 22:44   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

arkadaşlar ben ve benim gibi olduğunu zannettiğim bir çok chip okuyucusu dergide verilen dersleri anlamıyorum örneğin web tasarım dersleri allah için ben hiçbir şey anlamadım bu konuda temelden dersler verilemez mi illa dergide değil bu forumlarda olabilir yada chip cd lerinde pdf formatında da verilebilir...  anlayışınız için teşekkür ederim...

darkstar
02-01-2006, 23:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

ya cok dogru soylemissin ayrica ben burdada bu derslerin verilmesinden yanayim... hatta burda bunlari veren bi grup bile kurulabilir... asp yada php hazirlayan ....

SeRBoY_WHiTe
04-01-2006, 15:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Bu konuda çok ciddi bir çalışmanın olmadığı gibi bir his bende de mevcut. Çünkü hakikaten bunlardan birinin birşeyler öğrenipte ufkunun açılacağını pek zannetmiyorum. Zaten programlama vb teknik ağırlığı fazla olan konulara da artık pek değinilmiyor dergide! Daha çok reklam ajansı imajı oluşturuyor benim kafamda yapılan donanım incelemeleri! Bilmem bu konuda siz ne düşünüyorsunuz???

darkstar
04-01-2006, 18:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

dogru soylemissin valla ama bunun degismesi dergi icin pek hayirli olmaz gibime geliyo yani onu goze almazlar cunku turkiyede yeterli o konuya ilgi duyan yeterli bilgi duzeyinde insan  yok dergi satislari duser bundan daha onemliside dergi boylee oldugu icin cok reklam oluyo... e reklam almasida derginin surekliligini koruyo....

ben dergiden bu konuda cok sey bekleyenlerden biriyim ama cok fazla bisey yapabilecegini de zannetmiyorum yani belki forumda biraz biseyler olabilir.... Java- C# yada asp-php c++ veya vb yani yazilim dilleri gibi konularda insanlari bunlara baslamaya sevk ve yardimlar olabilir ama bunuda ancak bu konuya ilgi duyan gonullu insanlar yapabilir... yani forumdaki kullanicilar..

SeRBoY_WHiTe
20-01-2006, 14:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Ben zaten kalksın demiyorum. Muhakkak onlarda faydaylı, istifade ediyoruz yeri geldiğinde. Ama bu iste bir denge olması lazım. Yazılımsız bir bilgisayar düşünebiliyor musunuz hic? Ama CHiP yazılım teknolojilerinden ırak bir dergi olma yolunda son sürat ilerliyor. Dolayısıyla her ne kadar bir taban okuyucusu olsada derginin, sonuçta rekabet Türkiye şartlarında giderek artmakta. Hakikatende bT alanında iyi dergiler çıkmakta. Dolayısıyla mesele pazarlamayla ilgiliyse, bu konuya ilgi gösterilmemesi bence büyük bir pazarlama sıkıntısına da yol açar yakın gelecekte. Tabi şu anki rakiplerin göstereceği performansda bunu hızlandıracak ya da yavaşlatacakır...

karamurat
20-01-2006, 18:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
408 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bence Camtasia gibi bir programda dersler görsel olarak hazırlanmalı.Artık zamanı geldi diye düşünüyorum.Yıllar önce PCMAGAZİN dergisi bunu yapıyordu.Artık PDF filan demode bence ders anlatımı için.

Gökhun Sungurtekin
22-01-2006, 00:15   |  #7  
CHIP Editör
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Programlamayı dergideki 8-10 sayfayla öğretmek çok zor. Zira bir programlama dilini öğrenebilmek için 400-500 sayfalık kitapları okumak gerekiyor.

Bilenlere yönelik uygulama örnekleri sunmak mümkün. Ancak bu durumda da hitap edilecek kitlenin küçüklüğü ve programlama dillerinin çeşitliliği bir sorun olarak çıkıyor karşımıza.

Çözüm olarak bu konuya CD'de yer vermeye karar verdik. Şubat ya da Mart ayında başlayabiliriz sanırım. Bu bölümü okurların bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları bir platforma dönüştürmek de mümkün... Bu ek iş yükünün bize ek satış getirmeyeceğini biliyoruz açıkçası. Ancak beklentisi olan okurlarımızın memnun olmaları bizim için yeterli.

Yukarıda belirtilen web tasarım kursu konusuna gelince; dergide yayınlanan seri bu konuda bilgili olan okurlarımıza yönelik. Yeni başlayanların anlamakta zorluk çekmeleri normal. Ancak yeni başlayanlar için bir kurs da yayınlayacağız.  

Türkiye'deki yazılım pazarı küçük olduğu için, Ürün İnceleme sayfalarının donanım ağırlıklı olması normal. Ancak pratik makaleleri dikkate aldığınızda, dergide yazılıma da yeterince yer verildiğini fark edeceksiniz. Ayrıca DVD ve CD'lerin yazılımla dolu olduklarını ve tam sürümleri de unutmamak lazım.

Banned
22-01-2006, 22:17   |  #8  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim
chip böyle daha güzel olur inşaallah...
saygılar...