Arkadaşlar bu forumda bir çok kere fotoğraf makinesi alacaklara kendinden bataryalı bir makina almasını söyledim fakat dün karne hediyesi olarak bana fotoğraf makinesi geldi 12.2 mp samsungun ES25 modeli ve ne yazıkki bu makina AA diye tabir ettigimiz kalem pille çalışıyor vee bu beni çok üzdü açıkcası şimdi makinada şöyle bir özellik dikkatimi çekti makinanın ayarlar kısmında pil tkürünü ayarlıyabiliyoruz alkalin ve Mah olarak şimdi size sorum ise 2500 MAH'lik bir şarjlı pil alsam işimi görürmü?Zaten şarjlı pil almak zorundayım alıcam fakat bu pillerinde çabuk bitmesinden korkuyorum bu pillerle full doluyken ne kadar fotoğraf çekebilirim flaşlı olarak Bu arada alacağım pilin markası WPW zaten bu markanın pillerini kullanıyorum mp3 playerim için memnunum fakat iş fotoğraf makinasına gelince değişiyor.
Fotoğraf makinesi pil sorunu
bu video ve fotoğraf olarak değişir video çekiminde daha çabuk pil tüketir fotoğraf modunda kısmen daha az harcar bunu öğrenmenin en iyi yolu bir kitapçığına bakmanız optimum ortalama değerleri yazmışlardır diğer bir öğrenme tekniği ise deneyerek olur tabi burda gün geçtikçe kullanılan donanımların zamanla ilk verdiği başarım ile aynı olmaz performans zamanla düşer.
çok detaylı bi açıklama yapamadım ama elden geldiği kadar bişeyler yazdım bu konuda daha deneyimli arkadaşlar yardımıcı olacaktır. not : tahminimce kesin şu kadar gidecek gibi bir bilgi yanıltabilir dediğim gibi değişkenler hava sıcaklığı yada poz vs etkenler daha çabuk bitmesini yada uzun kullanım sağlayabilir.
Kardeş makinene şarjlı pil al.Doya doya kullan.İyi ki kendinden bataryalı almamışlar.Kendin bataryalı makineler (bu hangi elektronik alet olursa olsun) profesyonel kullanıcı kullanmadığı için bataryanın ömrü hemen azalır.Çünkü bataryalar için en önemli kural şudur:tam boşalmadıkça hiç bir batarya şarj edilmemelidir.Eğer şarj edilirse bataryanın ömrü her defasında biraz daha azalacak , bu yüzden daha düşük bir performans verecektir. Gelelim sorularında... Şarjlı pil almanı söyledim.Kendinden bataryalı pil kullandığını düşün.Herhangi bir yerde çekim yapıyorsun.Birden kendi bataryası bitti.Napacaksın? Ortada kalırsın.Fakat şarjlı pil ya da klasik AA pil her market ve bakkalda bulunur ve işini görür. Çekim süreleri kullanma klavuzunda %100 yazar. Kontrol et.Ama flasşlı çekimler video çekimlerine oranla daha fazla batarya harcar.Bunu göz önünde bulundur.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Şarjlı pil almanı bende öneririm duracell veya zoom olsun diğer markalar fazla güvenilir değil ben fotoğrafçıyım zoom satıyorum bende zoom kullanıyorum gayet memnunum 3200 veya 2700 lük alsan iş görür kolay kolat bitmiyor zaten ben tam profesyonel makinada 5-6 gün kullanıyorum 1-1,5 sene ömürleri var bittikden sonra yenisini alırsın zaten normal pil takmaya kalksan 1 günde biter dayanmaz en mantıklısıda şarjlı pildir.