Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama aklımda bir sürü soru işareti var.Mesela 1000 lira seviyelerinde amatör makinelerin en iyi donanımlısına mı sahip olmalıyım yoksa DSLR makinenin düşük donanımlısına mı? Şimdi benim meraklı olduğum şey teknoloji.Yani hemen hemen yerinde ve zamanında uygun özelliği kullanmayı severim ama işim az olsa bile yani kullanmadığım zamanlarda bile en azından cihazımın donanımlı olduğunu bilmek hoşuma gidiyor.Mesela 720p falan video çeken foto makineleri var ama avrupadaki arkadaşların partilerde falan çekildiği fotolara bakıyorum öyle fotolar varki flaş sız bile birebir ortam ışığını almış sanki o anı gerçekten görüyorum.Benim istediğim gerçekçi fotolar.Fotoğraf çekme tekniklerini birazcıkta olsa biliyorum ve işim profesyonel fotolarla değil ve bu yüzden DSLR alsam bile öyle bişe almalıyımki üstündeki objektif bana yetmeli.Sanırım biraz karmaşık oldu ama derdimi anlatabildim.Sizin yorumlarınız nelerdir.Mesela birkaç model bakındım ama tabi alacağım zaman geniş araştıracağım.Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Nikon D5000
Fujifilm Finepix S1700
Panasonic Lumix DMC-TZ10