Fotoğraf makinesi tavsiyesi ama önce sınıf seçimi

hamann7725
05-09-2010, 15:38   |  #1  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama aklımda bir sürü soru işareti var.Mesela 1000 lira seviyelerinde amatör makinelerin en iyi donanımlısına mı sahip olmalıyım yoksa DSLR makinenin düşük donanımlısına mı? Şimdi benim meraklı olduğum şey teknoloji.Yani hemen hemen yerinde ve zamanında uygun özelliği kullanmayı severim ama işim az olsa bile yani kullanmadığım zamanlarda bile en azından cihazımın donanımlı olduğunu bilmek hoşuma gidiyor.Mesela 720p falan video çeken foto makineleri var ama avrupadaki arkadaşların partilerde falan çekildiği fotolara bakıyorum öyle fotolar varki flaş sız bile birebir ortam ışığını almış sanki o anı gerçekten görüyorum.Benim istediğim gerçekçi fotolar.Fotoğraf çekme tekniklerini birazcıkta olsa biliyorum ve işim profesyonel fotolarla değil ve bu yüzden DSLR alsam bile öyle bişe almalıyımki üstündeki objektif bana yetmeli.Sanırım biraz karmaşık oldu ama derdimi anlatabildim.Sizin yorumlarınız nelerdir.Mesela birkaç model bakındım ama tabi alacağım zaman geniş araştıracağım.Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Nikon D5000
Fujifilm Finepix S1700
Panasonic Lumix DMC-TZ10

Kapalı Hesap (154666)
05-09-2010, 16:06   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Fotoğraf makinelerinde benim tek kriterim pozlandırma ölçüm sistemidir.
1. Kaliteli bir foto için nasıl bir pozlandırma yapman gerektiğini sana bırakmalı. Bu yüzden kesinlikle spot ölçüm yapabilmeli.
2. Fill flash tekniği ni kullanabilmeli.
3. Manual ve gece çekim modları kesinlikle olmalı ve ölçümleri benim yapmama izin vermelidir.
4. Tek bir objektif ile yeterlilik asla sözkonusu olamaz. Portre çekerken 105mm objektif gerekiyorsa manzara çekimlerinde 28mm ye ihtiyaç duyulacaktır. Digital zoomlar sadece çözünürlüğü düşürecektir kalite bozulacaktır.
bir fotoğraf makinasından sadece iyi fotoğraf çekmesi istenir. eğer video da çekilmesi isteniyorsa bazı şeylerden ödün vermesi muhakkaktır.

hamann7725
05-09-2010, 16:16   |  #3  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,837 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Fotoğraf makinelerinde benim tek kriterim pozlandırma ölçüm sistemidir.
1. Kaliteli bir foto için nasıl bir pozlandırma yapman gerektiğini sana bırakmalı. Bu yüzden kesinlikle spot ölçüm yapabilmeli.
2. Fill flash tekniği ni kullanabilmeli.
3. Manual ve gece çekim modları kesinlikle olmalı ve ölçümleri benim yapmama izin vermelidir.
4. Tek bir objektif ile yeterlilik asla sözkonusu olamaz. Portre çekerken 105mm objektif gerekiyorsa manzara çekimlerinde 28mm ye ihtiyaç duyulacaktır. Digital zoomlar sadece çözünürlüğü düşürecektir kalite bozulacaktır.
bir fotoğraf makinasından sadece iyi fotoğraf çekmesi istenir. eğer video da çekilmesi isteniyorsa bazı şeylerden ödün vermesi muhakkaktır.
Mesela bu dediklerin hangi tip oluyor biraz daha anlatırsan çok iyi olur.Objektif ise nasıl amatör makineler objektife ihtiyaç duymuyorsa benimkide öyle olacak.

Kapalı Hesap (154666)
05-09-2010, 16:56   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bu söylediklerim dslr makinalarda geçerlidir. Ancak piyasadaki her dslr makinalar bu özelliklere sahip olmayabiliyor.
Obfektifsiz makina olmaz ancak dslr makina alırken 28-200mm objektifiyle birlikte almanı öneririm.
objektif çok büyük diyecek olursan o zaman kompakt makine alacaksın. onları da tavsiye etmiyorum
Yine de piyasadaki çoğu kompakt makinalarla çok şey yapabilirsin ancak bir fotoğraf sanatı çerçevesinde resim çekmeyi bekleme.
Lumix in bazı modelleri kendinden objektifli idi ve zoom özellikleri de iyi idi ama modelini hatırlamıyorum.
Canon ları da araştırmanı öneririm

hamann7725
05-09-2010, 19:37   |  #5  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,837 mesaj

çok sağol lumix serisi dikkatimi çekti zaten araştırıyorum.

whitestone58
06-09-2010, 21:01   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
64 mesaj
Alıntı: hamann7725  
Nikon D5000
Fujifilm Finepix S1700
Panasonic Lumix DMC-

Yukarıda yazdığın modellerden D5000 DSLR, S1700 DSLR Like, TZ10 ise kompakt makinedir.
Sana tavsiyem DSLR Like'tan başlamandır.
Bunda ise S1700 değil, Panasonic Lumix FZ38'i öneririm...

Son Düzenleme: whitestone58 ~ 06 Eylül 2010 21:03
Rlsr
15-09-2010, 02:39   |  #7  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
235 mesaj

hala kararsızsın... mesela ben de fotoğrafçılığa meraklıydım şu an canon a1100 üm var ve çok memnunum bununla öğreniyorum ama kendime dslr bi tane alıcam inşallah... bunun gibi kendine hedef belirleyebiilirsin ve uğrunda adım atınca oluyor... ama sana nikon p80'i önerebilirim... yeni inceliyorum ama güzel bir makine gerçekten... ya da canon sx serisi... ama bi üçyüz lira daha verip bimeksten canon d450 alabilirsin... ben güzel bir dslr al derim... madem bu kadar para verdin biraz daha ver bir kez al...