FOTOĞRAFLARIMI GETİREMİYORUM

HPQ-User
27-07-2009, 18:18   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

FORMAT ZEDE sormuş:
BİLGİSAYARIMI FORMATLAMADAN ÖNCE 2 KULLANICILI KULLANIYORDUM KENDİ KULLANICIMA ŞİFRE KOYMUŞTUM FORMATI DA ÖYLE ATMIŞIM.BU ARADA RESİMLERİMİ ŞİFRELEMİŞİM..FORMAT ATTIKTAN SONRA RESİMLERİM AÇILMIYOR.ÖNİZLEME YOK DİYOR.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİVİRİM .Bİ TANE KURTARMA PROGRAMI KULLANDIM AMA KURTARAMADIM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ASUS X59SL240DV. BİLGİSAYARIM.ALALI 5 AY OLDU.YENİ ALDIĞIM ZAMAN Bİ FORMAT ATILDI XP YE ÇEVİRMEK İÇİN 2.DEFA DA VİRÜSLERİ TEMİZLEMEK AMACIYLA Bİ FORMAT ATTIM ATIŞ O ATIŞ...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

uGuR.uK
27-07-2009, 19:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

resimlerinin bulunduğu klasörün özelliklerine girip "güvenlik" sekmesin geç, alttaki "gelişmiş" yazan butona tıkla ve açılan yerden "sahip" sekmesine geçip "diğer kullanıcı yada gruplar"a tıklayarak şuanda kullandığın oturum adını yaz ve gelen uyarı penceresini onaylayıp tüm yetkileri üstüne al. ardından "gelişmiş güvenlik ayarları"(biraz önce açtığın pencere) penceresindeyken "izinler" kısmına gelip "ekle"ye tıkla ve açılan yere yine kendi kullanıcı adını yapıp onaylayınca izin listesi gelir; ordan "tam deneyim" yazan en baştaki seçeneğin yanındaki "izin ver" kutucuğunu işaretle ve tüm pencereleri tamam ile onaylayarak çık. artık erişebilirsin, tabi sadece oturumun şifrelenmesinden etkilenen dosyaları kurtarır bu. eğer ayrıyeten birde sen dosyaları şifreleme komutu verdiysen geri getirmek gibi bir durum yok maalesef.

FORMAT ZEDE
15-08-2009, 17:32   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

OLMADI :(

Süleyman.
15-08-2009, 17:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Hangi programla şifrelemiştiniz? Şifreleme algoritmasını içeren bir sertifika var mıydı? O sertifikayı yedeklemiş miydiniz? Eğer sertifika gerektiren bir yazılımla şifrelediyseniz, üzülerek söyeyeyim ki, o verileri geri getirmek neredeyse imkansız. Geçmiş olsun.

FORMAT ZEDE
15-08-2009, 17:43   |  #5  
Yeni Üye
27 mesaj

PROGRAMLA ŞİFRELEMEDİM
WİNDOWSUN KENDİ ÖZELLİĞİ İLE UĞRAŞIRKEN FARK ETMEDEN ŞİFRELEMİŞİM FORMATTAN SONRA ANLADIM

Süleyman.
15-08-2009, 17:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Windows şifreleme sertifikasının yedeğini almadıysanız yapılabilecek birşey yok ne yazık ki. Üzgünüm.

FORMAT ZEDE
15-08-2009, 17:49   |  #7  
Yeni Üye
27 mesaj

HAYIR ALMADIM ALSAM NE YAPABİLİRDİM Kİ AMA ŞİFRELERİMİ HATIRLIYORUM AMA NE YAPABİLİRİM Kİ ...... Bİ BİLGİSAYARCI İLE GÖRÜŞTÜM BİLGİSAYARINIZIN BENDE 3 GÜN KALMASI LAZIM DEDİ BENDE VERMEDİM.

FORMAT ZEDE
17-08-2009, 15:44   |  #8  
Yeni Üye
27 mesaj

YALNIZ ELİMDE Bİ KAÇ SERTİFİKA VAR O SERTİFİKALARLA NASIL AÇABİLİRİM YA DA HANGİ PROGRAM KULLANMALIIYIM YA ÇOKK İSTİYORUM FOTOLARIMI GERİ GETİRMEYİ ÇÜNKÜ ÇOK FAZLAYDI VE ÇOK DA DEĞERLİ.....................

International Affairs
17-08-2009, 15:46   |  #9  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Alıntı: FORMAT ZEDE  
YALNIZ ELİMDE Bİ KAÇ SERTİFİKA VAR O SERTİFİKALARLA NASIL AÇABİLİRİM YA DA HANGİ PROGRAM KULLANMALIIYIM YA ÇOKK İSTİYORUM FOTOLARIMI GERİ GETİRMEYİ ÇÜNKÜ ÇOK FAZLAYDI VE ÇOK DA DEĞERLİ.....................
Burada bu şifrelerin nasıl kırıldığını anlatamayız ki şifrenizi sadece hatırlamaya çalışın!!!

FORMAT ZEDE
18-08-2009, 09:45   |  #10  
Yeni Üye
27 mesaj

E HATIRLIYORUM ŞİFREMİ PROGRAMDA DA YAZIYORUM AMA AÇILMIYOR... PROGRAMIN DETAYINDA ŞÖYLE YAZIYOR:(OKUYABİLDİĞİM KADARI İLE):AÇILABİLEN FOTOLAR WİNDOWS2003 XP.. AÇILAMAYAN FOTOLAR İSE WİNDOWS 2003 VİSTA YAZIYO YANILMIYORSAM .... BİİLGİSAYARIMDA VİSTA TABANLI XP KULLANIYORUM...NE OALCAK BENİM HALİM:(ARAŞTIRMADIĞIM ŞİFRE KIRAN  PROGRAM KALMADI GALİBA .....

OnlyMann
18-08-2009, 10:08   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

windows tarafından şifrelenen dosyalara ait o anda oluşturulan bir sertifikada tutulur. bu şifrenizle kısmen ilgili bir işlem olmakla birlikte o anda oluşturulan bir şifreleme algoritmasıdır. daha önce bir kaç konu içerisinde geçmiş olmasına rağmen aynı şifreyi aynı algoritmayı yakalama ki kırılması da düşünüldüğü kadar kolay bir işlem değil. 

yapılacak işlem eğer bir (windows) şifreleme yapılmışsa mutlaka ama mutlaka oluşturulan sertifika yedeklenmelidir. bunun için nasıl yedekleneceğini https://www.chip.com.tr/blog/only ... yedekleme_2972.html adresinde görüntülü bir şekilde anlattım belki yardımcı olabilir.

Bu arada elinizde olan sertifikaları yeniden yüklemeyi denemelisiniz. Eğer açılmazsa yapabilecek bir şey olmadığını bilmelisiniz.

FORMAT ZEDE
19-08-2009, 14:13   |  #12  
Yeni Üye
27 mesaj

TEŞEKKÜR EDERİM.......

FORMAT ZEDE
19-08-2009, 14:18   |  #13  
Yeni Üye
27 mesaj

BAZI FOTOLARIMDA KÜÇÜK RESİM HALİNDE GÖRÜNÜYOR TAM EKRANDA ÖN İZLEME YOK DİYOR ONUN İÇİN NE YAPABİLİRİM PEKİ?????????