merhaba arkadaşlar,
almanyadan gelirken orada internet firmasının hediye ettiği
fritz box fon wlan 7141 model modemi de yanımda getirdim
oradayken kabloları bağlayıp tak diye çalıştırmıştım ve aylarca hiç dokunmadan kullandım.
ama şimdi burada kurmaya çalışıyorum olmuyor. önce çıkışlarında sorun oldu oradaki telefon hattı çıkışları buradaki gibi değil vs. onu gittim hallettim ara kablo buldum. kabloları doğru bağladım eminim hatta modemle ağ bağlantısı bile kuruyorum(sinyal gücü mükemmel). modemin arayüzüne de giriyorum. buraya kadar herşey güzel ama gelin görün ki iş internete bağlanmaya gelince bağlanmıyor şerefsiz
tekrar tekrar baktım. firmware yükleme falan türünden akla gelebilecek herşeyi yaptım, modemi resetledim. hatta telefon çıkışlarına telefonu bağladım sorunsuz çalıştı. yani hattan sinyal de geliyor demek olur sanırım bu.
aklıma şöyle bir soru takıldı acaba bunları dağıtan firma kendi hattına göre kilit koydurmuş olabilir mi. çünkü adamların sitesinde bilgi kitapçıkları artikel numarasına göre ayarlanmış benim artikel numarası yok bi öncesi var bir sonrası var. bi önceki benimkiyle aynı model ama kurulum programları farklı.
yoksa ttnet in uyuzluğu mu. ama araştırırken gördüğüm bir sürü fritz box kullanıcısı var türkiyede.
uzattım ama son olarak onu da sorayım oradaki DSL denilen şey ile bizim ADSL aynı şeyler mi
arkadaşlar daha önce bu modemi kurmuş olan vaya kurmasını bilen varsa lütfen yardım etsin