fritz box fon wlan 7141 yardım lütfeeeen

oenderrr
22-09-2007, 12:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhaba arkadaşlar,
almanyadan gelirken orada internet firmasının hediye ettiği
fritz box fon wlan 7141 model modemi de yanımda getirdim

oradayken kabloları bağlayıp tak diye çalıştırmıştım ve aylarca hiç dokunmadan kullandım.

ama şimdi burada kurmaya çalışıyorum olmuyor. önce çıkışlarında sorun oldu oradaki telefon hattı çıkışları buradaki gibi değil vs. onu gittim hallettim ara kablo buldum. kabloları doğru bağladım eminim hatta modemle ağ bağlantısı bile kuruyorum(sinyal gücü mükemmel). modemin arayüzüne de giriyorum. buraya kadar herşey güzel ama gelin görün ki iş internete bağlanmaya gelince bağlanmıyor şerefsiz Deli

tekrar tekrar baktım. firmware yükleme falan türünden akla gelebilecek herşeyi yaptım, modemi resetledim. hatta telefon çıkışlarına telefonu bağladım sorunsuz çalıştı. yani hattan sinyal de geliyor demek olur sanırım bu.

aklıma şöyle bir soru takıldı acaba bunları dağıtan firma kendi hattına göre kilit koydurmuş olabilir mi. çünkü adamların sitesinde bilgi kitapçıkları artikel numarasına göre ayarlanmış benim artikel numarası yok bi öncesi var bir sonrası var. bi önceki benimkiyle aynı model ama kurulum programları farklı.

yoksa ttnet in uyuzluğu mu. ama araştırırken gördüğüm bir sürü fritz box kullanıcısı var türkiyede.

uzattım ama son olarak onu da sorayım oradaki DSL denilen şey ile bizim ADSL aynı şeyler mi

arkadaşlar daha önce bu modemi kurmuş olan vaya kurmasını bilen varsa lütfen yardım etsin

selimhun
22-09-2007, 12:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Kusura bakma ...Çok basmakalıp bir yanıt olacak belki ama..

Bu Avrupa da verilen bedava modemler ..aynı  bedava verilen cep telefonları gibi....Modemi veren servis sağlayıcının  hattı dışında  çalışmıyor.Sanırım senin sorunun bu . Bu olayı bence Almanya daki servis sağlayıcına sor !!! Artık Türkiye ye gelmişsin..İade zorunluluğu filan yoksa  adamlar açık yanıt verir ..Sen de  hem para hem de zaman harcamaktan kurtulursun.

oenderrr
22-09-2007, 14:18   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

var diyosun yani öyle bir olasılık

gerçi telefonum çalışıyor ama en iyisi ben bir sorayım adamlara

tec
28-09-2007, 23:50   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

slm oenderrr
arkadaşım aynı sorun bendede var bende çok uğraştım yapamadım bir çözüm bulursak haber verelim

cell-o
29-09-2007, 08:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

VPI/VCI değerleri türkiyeye uygun olara değiştirdiniz mi?
VPI=8  VCI=35
Birde pppOE LLC  veya pppOA VC-MUX gibi iki santralden birini denemelisiniz.Çünkü bulunduğunuz bölgedeki santrak altyapısı Alcatel veya Nec olabilir.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 29 Eylül 2007 09:01
cengizbey
08-10-2007, 07:10   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Merhaba arkadaslar

almanyadaki Fritz boxlar Türkiye,deki analog hatlarla calismaz ISDN Hati gerek

Yada ( Annex-A  ya Programlanmasi gerek )

[url][/url]http://tintenbar.de/gif/annex.gif

yukardaki adress programlandiktan sonra annex-a   gösteriyor

baska sorunlar icin telefon yada emaillen yardimci olurum

cengizbey@hotmail.de

tel: +49 162 587 587 9

teknoturk78
24-06-2008, 15:48   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

selam cengiz bey bendede annex b var buna annex a firmvare yuklesem burda calısırmı?

cengizbey
23-09-2008, 05:18   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

Evet calisir ama önemli olan mesale 7170 de 29.04.37 firmware den yüksek olmucak ve annex a icin su programm lazim fritz_as_avm_annex_a_kernel_args  

Kolay gelsin Beğendim

Cengiz

cna07
20-02-2009, 22:23   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar Annex A Annex B proglamasını yaptığınız mükemmel çalıyoyor. yaptım kullanıyorum. ama bir model var elimde. maalesef olmuyor. hala uğraşıyorum.

chatzi
06-03-2009, 00:03   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

bende ebay.de den almayı düşünüyorum da bitane annex A buldum oda çok pahalı. annex B alıp sonra A ya çevrebilme şansımız varmı acaba?