arkadaslar elimde gigabyte ın i850 chipsetli ga8itxe anakartı var rd ram li 400mhz fsb hızınd calısan p4 1.5 ghz islemci kullanıyorum..
800mhz fsb li veya 533 mhz fsb li yeni p4 almak istiyorum ...acaba anakartla sorun cıkarırmı calısırmı calısmazmı ...??? bide 2.el rdram bulab,lecegim bi adres verirseniz memnun olurm ..sididedn tsk
fsb sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.malesef anakartın sadece 400MHz'i destekliyor. FSB yükseltmen için anakartını değiştirmen gerekli...
fsb yukseltmek istemiyorum sadece islemciyi degistiröek amacım ....
destekleyip desteklemedigini ogrenmek istiyorumm....
hocalarıma burdan duyrulur........bi el atsınlar bu konuya.....
öncelikle RD ramlar 800 MHzde çalışır bildiğim kadarıyla anakartının desteklediği CPU listesi ise...
Sadece bunları kullana bilirsin dostum...
Intel P4-Northwood 2.4G 400 OK
Intel P4-Northwood 2.2G 400 OK
Intel P4-Northwood 2.0G 400 OK
Intel P4-Northwood 1.8G 400 OK
Intel P4-Northwood 1.7G 400 OK
Intel P4-Northwood 1.6G 400 OK
Intel P4-Northwood 1.5G 400 OK
Intel P4-Willamette 2.0G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.9G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.8G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.7G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.6G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.5G 400 OK
Intel P4-Willamette 1.4G 400 OK
Intel P4-Celeron 2.2G 400 OK
Intel P4-Celeron 2.1G 400 OK
Intel P4-Celeron 2.0G 400 OK
Intel P4-Celeron 1.9G 400 OK
Intel P4-Celeron 1.8G 400 OK
Intel P4-Celeron 1.7G 400 OK
tsk cvp icin.....boyle giderse olmaski ama hebire yeni bilgisayar
alınmazki....... insaf.....??? biraz yavas ilerlesin teknoloji lutfen....burdan "intel"e sesleniyorum arkadaslar olmuyor cok ayıp...
eski "chip"lerinizede sahip cıkın......
(rd ramli anakartlar hızlıdır iyidir diye aldık simdi ne ram bulabiliyoruz nede islemci...)
alıntı:Bu konu çok büyük sıkıntı bende RD ram arıyorum
Gönderen : sptsk cvp icin.....boyle giderse olmaski ama hebire yeni bilgisayar
alınmazki....... insaf.....??? biraz yavas ilerlesin teknoloji lutfen....burdan "intel"e sesleniyorum arkadaslar olmuyor cok ayıp...
eski "chip"lerinizede sahip cıkın......
(rd ramli anakartlar hızlıdır iyidir diye aldık simdi ne ram bulabiliyoruz nede islemci...)
ya kardeş adres istemişsin sen online satış yapan site mi arıon yoksa resmen adres mi istion ben ne bilem orayı www.maya.net gibi bişiler olcaktı.
daha ortalarda rd mi ddr mi diye söylentiler dolaşırken ve daha üretici (intel) bile bi karar vermemişken atlayıp rdramli makina alırsan öyle olur...
maalesef ya anakartı ve ramleri değiştircen ya da yükseltmeycen...
arkadasım....
nasıl intel daha karar vermemiste 850 ve 860 diye yonga seti uretiyor..
hem "chip" te de ben yazmadım "p4 icin bicilmis kaftan i850"diye biz anlamadık...geri kafalıyız..."chip"te calısanlarda "mı anlamadı...
hemsen nebiliyosun simdide ddr-ram dan baska bir teknoloji ye gecmiyeceklerine.....