arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum.benim sorum biosta fsb/dram oranını auto yapınca rami 1066mhz de ve cl7 olarak görüyo.bu oranı değiştirerek 1333olan kendi hızına çıkardım;bu sefer de cl8 oldu.sistem açıldı ancak everest de system stability test yapmaya kalktım,2-3saniye sonra ekran öylece kaldı ve restart yapmak zorunda kaldım.sanırım fsb oranını da arttırmam gerekiyo ama ne kadarlık bir artış yapmam lazım,yadımcı olursanız sevinirim...
fsb/dram oranı...
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
479 mesaj
Son Düzenleme: sinanozk ~ 24 Eylül 2009 17:22
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
BIOS'u "Default" ayarlara getirmeyi denediniz mi?
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj
default olarak da denemiştim hocam ama o zaman da 1066dıydı...acaba fsb hızı arttırmakla bir alakası var mıdır?
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
FSB ile alakası olmamalı. Reminizin 1333 MHz için voltaj ve gecikmeleri ne ise BIOS'tan ayarlarsanız sanırım sorun düzelecektir.
OP Yıllanmış Üye
479 mesaj
tamamdır süleyman hocam saolasın,dediğin gibi 1333e ayarladıktan sonra bikaç ayarlama daha yaptım.şimdi sorun yok cl7 de çalışmaya devam ediyo.bişey daha sorucam bu command rate:1T/2T diye bişey var,benimki 1T gözüküyo.acaba bu ne işe yarıyor,2T yapsam bişey farkeder mi?
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
tamamdır süleyman hocam saolasın,dediğin gibi 1333e ayarladıktan sonra bikaç ayarlama daha yaptım.şimdi sorun yok cl7 de çalışmaya devam ediyo.bişey daha sorucam bu command rate:1T/2T diye bişey var,benimki 1T gözüküyo.acaba bu ne işe yarıyor,2T yapsam bişey farkeder mi?Anakartınız o ayarı ne şekilde yapmışsa öyle kalsın. 1T olsun zaten şu an için.