Merhabalaar herkese önce ilk kez bir foruma yazı yazıyorum o yüzden hatalarımı affedin.Problemim ge-force mx440 ekran kartımı fx-5200 le değiştirmemle başladı.Öncec makinam bazı oyunları açmadı sonra sürücüsünü güncelledim (56.55 ile)Bu problemi aşdım.Ama bu seferde 10-15 dk arasındaa oyun kilitleniyorAyrıca oyuna girip çıknca ya da makinayı yeniden başlatınca çözünürlüğüm sürekli düşüyor.Neyse değişik markalardan örneğin tornado mercury ve msı ın fx lerinin hepsini denedim.hepsinde de problem yaşadım sadece palit marka fx 5200 de sorun yok.Konfigürasyonum mercury anakart 800 fsb 256 ddr P4 2,66 acaba ne gibi bir çözüm önerebilirsiniz yrdımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
FX-5200 PROBLEMİ
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.senin yerinde olsaydım FX serisi almazdım....bu serideki kartların çoğu duyduğum kadarıyla oyunlarda sorun yaratıyormuş....bu yüzden tavsiyem ATI RADEON chipsetli bir kart alman...
iyi birşey istersen ASUS ATI RADEON 9600 XT TVD....
FX serisi bence oldukça mantıklı ve iyi bir seri. Ama NVIDIA ATI nin gücü ve pazarlama stratejisi karşısında biraz serserilik (!) etmekte. FX 5500 ler felan çıkarmakta.
Yeni GPU olarak 6000 serisi gelecek, ancak şu aralar 6000 serisinin ATI karşısındaki model numarası handikapını nasıl atlatacağını bilmiyorlar. Yani zamanında slackware de Redhat çat çut 6,7,9 olunca slackware bir anda sürüm olarak kendini uçurmuştu.
Yani Geforce FX 9000 görürsek şaşırmayalım. Ama bu belli değil şimdilik. 6000 serisi ne getirecek, o da belli değil.
Bence FX 5200 ü sat gitsin, ya da aldığın yere ver, elinde para varsa, en az 5600 ya da 9600 chipsetli bi kart alabilirsin.
:)
fx 5200 den kurtul 64 128bit farketmez.kart mx440 ların bile altında sonuçlar verebiliyor.nedenlerinin başı pxel ve vertex shader 2.0 la boğuşması.ayrıca düşük saat hızları.biraz daha para ver en az 5600 al derim.ben öyle yaptım.5200 aldım.2 gün sonra eski asus 440 ı geri taktım.paranı çöpe atma.dx9 falan destekliyor dediklerine bakma resim slayt gösterisi oynatıyor oyunları(dx9 destekli)sadece kullandım ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.şimdi çok iyi takılma yok antia alias bile fazla etkilemiyor.