arkadaşlar overclock konusunda sıfır bilgi ve tecrübeye sahibim.
genelde herkes işlemci hızını artırmanın hesabını yapar. peki bunun tersi mümkün mü?
yani ben fx 4100 işlemcimi 3.6 dan 3.2 ye yada daha aşağı çekebilirmiyim.
performans ve ısı yönünden sonuçları ne olur. kuzey köprüsü biraz rahatlamaz mı sizce?
overlockta deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
fx işlemcinin hızını düşürmek
ısı yönünden rahatlama pek fazla olmaz dedğin hız düşürme olayı biostan overclokc ayarlarından olur.. benımkı intel ben düşürmüştüm
Aslında onun adı Underclock olur. Bunu yapmana gerek yok. İşlemci zaten kendi hızını otomatik olarak düşürüyor. Güç seçeneklerinden GÜÇ TASARRUFU moduna alsan iyi olur.
sistem boşta iken işlemci hızını düşürebilir ama benim istediğim zorladığım zaman 3.2 ye çıksın. bu şekildeyken performans ve ısıyı test etmek istiyorum.
ekran kartım gelince deniycem bu işi.
ama ben çarpanları düşürerek yapmak istiyorum. bu daha sağlıklı değil mi
normalde hızının 3.2 ye düşmesi gereken yerde 2.8 e düşmesi için ne yapmalıyım biostan?
yani benim işlemci hiçbir zaman 3.3 ü görmüycek
DownClock yapıp ne yapacaksın ? Isı konusunda hiçbir şey değişmez. Kuzey Köprüsü için hiçbir şey değişmez. Kuzey Köprüsünün dar boğaz yapması için işlemcinin gerçekten çok yavaş kalması gerekicek. Sen işlemciyi kullanabildiğin Kadar TurboCore ile kullan. Zaten FX4100 orta seviyelerden bir işlemci. Eğer dahada düşürürsen hepten performans kaybına uğrayacaktır. Emin Ol.