fx5200 sürücüsü

CiGO
09-07-2008, 12:41   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

selam sorunum şu:
nvidia fx5200 ekran kartımın xp sürücüsünü kurduğum zaman oyunlar takılıyor hatta pc kendini resetliyor ve sonraki açılışta "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" şeklinde bir hata raporu alıyorum nvidia nın sitesinden indirdiğim yeni sürümü kurunca da sanki sürücü kurmamışım gibi oyunlar çalışmıyor ekran kartımı tanımıyor sorun kartta mı yanlış mı yüklüyorum acil yardım edin

xp home edition
p4 2.4ghz
256mb ram
nvidia fx5200 128mb ekran kartı
40gb hdd

SaMaRRa
09-07-2008, 15:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

sistem geri yükleme yapmayı deneyin başlat/ÇALIŞTIR/TÜM PROGRAMLAR/DONATILAR/SİSTEM ARAÇALRI/SİSTEM GERİ YÜKLEME

driver ı silip yeniden yüklemeyi deneyin..

sorununuz hala çözülmedi ise bir virüste neden oluyor olabilir. güncel bir antivirüs ile sisteminizi taratın

eset nod32(paralı)(denem sürümünü deneyebilirsiniz)

antivir ve ad-aware (ücretsizler)

ayrıca sorun xp cd sini takıp sistemi yen,den başlatın ve onar deyin

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 09 Temmuz 2008 15:41
CiGO
09-07-2008, 16:40   |  #3  
OP Yeni Üye
23 mesaj

virüs yok çünkü pc mi yeni formatladım ve hemen nod 32 smart security kurdum geri yükleme de çözüm olmaz çünkü sorun %90 ihtimalle driver den kaynaklanıyor  %10 da ekran kartı sorunlu pc yle gelen cd deki driver i kurunca böyle yapıyor nvidia nın sayfasından indirince sanki hiç yükleme yapmamışım gibi oluyor

karabela
09-07-2008, 20:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj

ne tür oyunlar??

karabela
09-07-2008, 20:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
527 mesaj

bende de seninkinin aynısı sayılır sistem ve aynı ekran kartı var en son nvida güncellemelerle transformersı da oynamıştım.

SaMaRRa
09-07-2008, 21:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

aynı sorun bende de oluştu.. uzun zamandır oynadığım bir oyunu oynayamadım..çözüm burada:

masaüstüne sağ tıklayın - özellikler deyin - ayarlar sekmesine tıklayın - renk kalitesini en yüksek ayarlı olmalı onu orta yapın(bende 32bit ti, 16 bite düşürdüm) uygula deyin - tamam a basın

bu kadar oyununuz açılacaktır...

(benim ekran kartımda fx5200 ben bu şekilde çözdüm. büyük ihtimal sizdede işe yarayacak. yaramazsa başka çözümlerde söylerim)

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 09 Temmuz 2008 21:37
CiGO
10-07-2008, 02:01   |  #7  
OP Yeni Üye
23 mesaj

her oyunda yapıyor sorun driver de çünkü driver i kaldırınca sorun da ortadan kalkıyor ayrıca oyun oynarken(her oyunda) sürücü çalışmasını durdurdu diye hata alıyorum nasıl iş anlamadım güncel driver yükledim sanki sürücü kurmamış gibi oldu cd den kurdum eski driver sorun çıkardı güvenli kip te bile silme-yükleme işlemi denedim olmadı sihirbaz kullandım bu aygıt başlatılamıyor diyor ne yapayım artık bilemiyorum neredeyse herşeyi denedim tekrar mı format atayım ne yapayım???

ayrıca driver sırf oyunda sorun yaratmıyor net te gezerken pc kullanırken ekran donuyor sonra simge durumuna küçült e basıyorum ekran kararıp tekrar açılıyor çok sık donma yapıyor

Son Düzenleme: CiGO ~ 10 Temmuz 2008 02:03
SaMaRRa
10-07-2008, 12:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

xp cd sini takıp onar dedinmi?

indirdiğinin sürücünün ekran kartın ile uyumlu olduğundan emin misin?
ve windowsu update yapıyormusun?(windows gücellemeleri ile yeni yamaları alıp olası bileşen sorunlarını engelleyebilirsiniz)(tabi xp niz orjinal ise update yapabilirsiniz)

ekran kartını çıkarıp yeniden takmayı denedinmi?  ayrıca kasanın arkasındaki fanın çalıştığından emin misiniz? fx5200 pasif soğutmalı bir kart. sistemdeki hava akımı ile soğutulur. aşırı ısı ekranda kitlenme ve kararmalara neden olabilir. everest gibi bir program ile sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.

ayrıca;

bilgisayarıma çif tıklayın / boşbir yere sağ tıklayıp özellikler deyin / donanım sekmesinden aygıt yöneticisine tıklayın / açılan pencerede ekran bağdaştırıcıları nın yanındaki + ya basın / alt dalda ekran kartı modeliniz yazmalı (bende nvidia geforce fx 5200 yazıyor) / ekran kartınızın üzerine sağ tıklayıp özellikler deyin / çıkan pencerede aygıtın düzgün çalışıp çalışmadığı yazar, kontrol edin / alttaki seçenekte "bu aygıtı kullan(etkinleştir)" seçili olmalı, kontrol edin / kaynaklar sekmesine tıklayın ve bir çakışma olup olmadığını kontrol edin / (ayrıntılar sekmesindeki seçenekte bende "aygıt kopya kimliği" işaretli) / sürücü sekmesinden sürücünüzü güncelleştirebilir yada eski sürücüye geri dönebilirsiniz

bunların hiçbiri işe yaramazsa formattan başka çağreniz yok. tabi karttaki bir hatada olası

Son Düzenleme: SaMaRRa ~ 10 Temmuz 2008 12:18
CiGO
10-07-2008, 12:43   |  #9  
OP Yeni Üye
23 mesaj

saol bi deneyeyim
yeni sürücü yükledim http://www.nvidia.com/content/Dr ... it_english_whql.exe sayfasından ama yükleyince aygıt yöneticisindeki ekran kartı böle hata verdi [URL=http://img301.imageshack.us/my.php?image=adszgp9.png][/URL]

Son Düzenleme: CiGO ~ 11 Temmuz 2008 12:59