Soru net arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum...
Tercihim corsair ve kingstondan yana 16gb alıcam bilginize.
Soru net arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum...
Tercihim corsair ve kingstondan yana 16gb alıcam bilginize.
corsair daha iyi ve stabildir. gerçi aynı sistem var sendeki gibi amd 2400 mhz g-skill ram takılı işlemci doğuştan özürlü olduğu için 1866 mhz üstünde kullanamıyorum orası ayrı konu ama çok memnunum. her ne kadar işlemcinin hızını arttırarak ram frekansını yükseltmeyi denediysemde 3500 mhz üstüne imkan vermiyor 3400 mhz' de zaten işlemci çekirdekleri ile ilgili sürekli hata raporu çıkıyor loglarda. işlemcin imkan tanıyorsa eğer 2400 mhzlik ram kullan farkı görürsün ssd diskin varsa.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bende 2 adet hı-level 1600mhz ram var toplam 16 gb ama inanın hiç memnun değilim mavi ekran hataları vs donmalar arayüzdeki sıkıntılar oyunlarda ram problemleri yaşıyorum. yani problemlerin neyden olabileceğini çok araştırdım gerçekten bütün donanımı inceledim ssd ve harddiski kontrol ettim sürücüleri vs. yani büyük ihtimal ram problemim var yeni bir dual ram e geçicem. işlemcideki sıkıntı ne gibi biraz daha açarmısınız. benim sistemimdede exe hataları var bazen kapatma hataları da oluyor bu işlemcinin üzerindeki soket fanı değiştirmem gerekiyor mu veya başka tavsiyeleriniz var mı ?
şimdiden teşekkürler..
o.c yaptıysan eğer hi-level marka ramler o işe asla yatkın değil ve asusun o anakartında ben hi-level 1600 mhz' lik ramlerim vardı açamadığım için satmış yerine g-skill almıştım. Windows 7-8 işletim sistemlerinde ram test yazılımı mevcut tek ram modülü takarak ramlerini tek tek test et belkide 1 tanesi bozuktur sadece.
işlemci ile yaşadığım sıkıntı sürekli donma ve mavi ekrandı saat hızını düşürünce sorun düzelmişti. hi- level değince marka ramlere iş değişti pek güvenilecek ürün olmadığı gibi çoğu üretici artık uyumluluk listesine dahi dahil etmiyor adı sanı duyulmamış oem ram bile varken listede hi-level yok.
Çok doğru söylüyorsunuz. Hı-level gerçekten güvensizliğini ilan etmiş durumda. o.c yapmadım ama sıkıntı işlemciden de olabilir diyorsunuz çünkü bende mavi ekran alıyorum, peki bu saat hızını nasıl düşürüyoruz bununla ilgili bilgi varirmisiniz. Bu arada rami tek kullanıyorum diğer 8 lik ram i taktığımda hatalar artıyor belki bozuk ram o sonradan ilave ettiğimde sıkıntı çıkaran ramdir, grafik işleriyle uğraştığım için 16 gb ram iyi oluyor ama pişman oldum bu hatalardan cidden sıkıntılarım bitmiyor. rami değişicem tavsiyeniz üzere corsair alıcam. teşekkür ederim...