G-mail hesabım düzgün çalışmıyor

HPQ-User
07-05-2007, 12:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

cngz sormuş:
Yeni airties rt 103 modem aldım.Bağlantılar başta nırmaldi. Kerio ,ashompoo antispy vs kurdum...Firefox kurdum.Thunderbird ü çalıştıramadım(Benim kurduğum sürüm chip cd den sürümü farklı.).G-mail kotam dolmak üzere de....Yeni hesap alıdım o da aynı.veSon günlerde g-mail hesabım düzgün açılmıyor.Aşağıdaki uyarıyı alıyorum.Standart görünüme geçemiyorum:
"Yükleniyor...
Bu normalden uzun süreceğe benziyor.

Kullandığınız İnternet bağlantısı yavaşsa, bu sayfanın yüklenmesi için biraz bekleyebilirsiniz veya şimdilik temel HTML görünümünü kullanabilirsiniz.

Normal bir Internet bağlantısı kullanıyorsanız ve genellikle bu yüklemeyi sorunsuz geçiyorsanız, lütfen sayfayı tarayıcınızda yenileyin. Hesabınızın yüklenmesi ile ilgili sorun yaşamaya devam ederseniz, sorun giderme bilgileri için lütfen yardım merkezini ziyaret edin. "

Uyarısı almaktan bıktım!
Kaydırma çubukları bile çalışmıyor!
Problem nerede bilmiyorum!
Bu G-mail berbat.
Modemi fabrika ayarlarına geri getirdim yine aynı...
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
P4 2,4 512 ram 80 bg hdd fx5200 vga.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Recep Baltaş
07-05-2007, 12:39   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Sorun kullandığınız tarayıcı da olabilir.G-Mail Firefox desteklemiyor olabilir.

Mesela Opera Yahoo Mail Beta'yı desteklemiyor.

GRaNZaT
07-05-2007, 12:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

G-Mail'in FireFox'u desteklemediğini düşünmüyorum. Sorun herhangi bir yerdeki yoğunluktan olabilir. Örneğin kotandaki yoğunluktan ki bunun çözümü ya beklemek ya da posta silmek. İkinci yoğunluk Kullandığın tarayıcının bellek yoğunluğu olabilir. Bu işlemi yapmayı bilmiyorsan CCleaner programını kullanıp genel bir temizlik yapabilirsin.
Başka bir ihtimal bağlantının yavaşlığı ve G-Mail sunucusu ile iletişim problemleri olabilir ki buna bir çözüm bulamazsın.

Çözüm olarak yukarıda söylediğim bir iki şeyi deneyip sonuca göre, eğer hala bağlanamıyorsan bir mail istemcisi (Thunderbird'ün çalışmadığı söylemişsin, alternatif olarak Windows Live Mail Desktop (ki çok başarılı), Outlook Express, IncrediMail XE tarzı) ile hesabını yönetmeyi deneyebilirsin.

OBA
07-05-2007, 13:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

gmail konusuna açıklık getireyim. firefox un 0.8 ve üstünü tam olarak destekliyor. bunun yanında ie5.5+ netscape 7.1+, safari 1.2.1+ ninde tam desteği mevcut. basit html biçiminde desteklediği tarayıcılar ise ie4+ netscape 4+ ve opera 6+ sürümleri. Şunu belirtmeliyimki gmail opera yı tam desteklemediğini ve sadece html olarak desteklediğini söylesede tüm özelliklerinden faydalanabilmekteyim. yanlız eski 8 sürümünde birkaç hata vardı ama mevcut 9.20 ile hiç bir sorun tespit edemedim. google ın desteklediği tarayıcı sayfasını güncellemediği için böyle bir durum ortaya çıktığını düşünüyorum.

gmail deki soruna gelince. geçenlerde kısa süreliğine gmaile bende giremedim. server bir kaç farklı hata verdi. önce hacklendi diye korktum ama 5-10 dakka sonra düzeldiğini göründe rahatladım. yani kısaca sorun tarayıcıda değilde serverlarda da olabilir. belki şu sıralar serverların bir kısmını bakıma aldılarsa aşırı yüklenme oluyor olabilir. gmail e kendi bilgisayarınızdan opera gibi başka bir tarayıcı ile girmeyi deneyin sorun devam ederse başka bir bilgisayarda deneyin. son olarak systemtrayda (sağ alt köşede) p2p gibi internet trafiğini yavaşlatabilcek bir yazılım çalışmadığından emin olun.