7 ay kadar önce güzel bir sistem kurdum kendime..7 ay boyunca stabil olarak kullandığım sistemimde bulunan 4 adet 1GB lık OCZ 1066 Mhz Titanium Intel Optimized DDR2 ramlerimden biri geçen cuma bozuldu..kit halinde olduğundan garanti kapsamında ikisini birden aldığım yere gönderdim..4 gün sonra geçtiğimiz pazartesi biri daha gitti..onları gönderemedim çünkü bilgisayarsız kalmak istemedim ve 2 gündür 1gb ram ile idare ediyorum..sorun nerde olabilir o ramler geri geldikten sonra tekrar bu problemle karşılaşmayacağım garanti edilemez sonuçta..Kullandığım anakart bios güncellenmeleri yapmama rağmen normal şartlarda 667 MHz görüyordu..ister istemez oc yöntemine gidip 1065 MHz e çıkartmıştım ki verdiğim voltajda toplam 2.4ü bulmadı ki bu ramlerde bildiğiniz üzere 2.3V+%5 e kadar koruma kapsamında ve üretici firma tarafından ömür boyu garanti sağlanıyor..size sorum problem hakkında varsa beni bilgilendirirseniz çok memnun kalacağım..artı olarak bu ramlerin haricinde daha uyumlu bir ram tavsiyesi olan arkadaşlar var mı yani 800 mhz kullanmak daha mı iyi bu anakartta? okuduklarıma göre kullandığım bu anakartta 4 slot birden kullanınca bu tip problemler çıkabiliyormuş ne kadar doğru bilmiyorum..sistemim aşağıda belirttiğim gibidir.
Sistemim
-------------
INTEL Q6600 CPU
GA-X38DQ6 MAINBOARD
2X2X1 OCZ 1066 PC28500 5-5-5-15 RAM
500GB SAMSUNG + 500 GB SEAGATE HDD
OCZ 600W PSU
ZEROTHERM NIRVANA CPU COOLER
ZOTAC 512MB GT8800 AMP EDITION
CREATIVE FATALITY X-FI SES KARTI
GIGABYTE TRITON KASA