game of thrones üzeirne

theironman
16-05-2016, 14:39   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

dün gece yayınlanan altıncı sezon dördüncü bölümünde dört gözle beklediğimiz rickon stark'ın yakılmasını göremedik.

göremedik çünkü ramsay bütün düzeneği kurup odunları yakmasına rağmen rickon mucizevi biçimde yanmadı. böylelikle internette gezen targaryenler yanmıyor teorileri de bir defa daha doğrulandı. rickon stark'ın catelyn stark'ın deli kraldan peydahladığı gayrimeşru çocuğu olmasına dayanan teoriden sanırım kitapları bilmeyen, araştırma, okuma ve okuduğunu anlamaktan aciz en cahil sözlükçüler bile haberdardır. o yüzden tekrar bahsetme gereği görmüyorum.

bran bu bölümde de dört yaşındayken abisi robb stark'ın odasından oyuncağını almak için içeri girdiğinde robb'u mastürbasyon yaparken yakaladığı zamanlara yolculuk yaptı. açıkçası kitaplarda bile yer almayan bu kadar gereksiz bir sahneyle dizinin kısıtlı zamanından çalmanın ne gereği vardı bilmiyorum. dizinin yapımcıları gerçekten boş insanlar sanırım. bunlara dikkat edilmeli. bloodraven'ı da bir şey sanıyordum. aslında çocuk istismarcısı çıktı. bran o mastürbasyon görüntülerini hatırlarken bu bloodraven çakalı toprağın altında köklerini ileri geri oynatarak zevk peşinde koşuyordu.

bu bölümde cersei cephesinde yine aynı şeyleri gördük. qyburn çocuklardan kurduğu istihbarat çetesiyle high sparrow'un etrafından bilgileri topluyor. birkaç bölüm sonra kitapta okuduğumuz o 28 şubat gibi gerçekleşen darbeyi göreceğiz. qyburn'ün yarattığı insanüstü varlık robert strong ve kingsguard king's landing sokaklarında adeta tank gibi yürüyecekler. sabırsızlıkla bekliyorum.

greyjoy ailesinde kurultay heyecanına tanık olduk. büyük amca, başkanlığa aday kız yeğenine kongreyi toplattırmadı. pike kalesine sokulmayan asha greyjoy yanlısı 900 kongre üyesi sur dibinde açık hava altında korsan kongreyle asha greyjoy'u başkan seçti ancak donanma halen ortanca amcada. dindar büyük amca ise avucunu yalayacak gibi.

tyrion lannister essos'ta derin devlet kurmaya girişti. khaleesi'nin yokluğunda bir bürokrat hükümeti kurarak kritik kadrolara kendi adamlarını getirmeye başladı. getiremediği yerlerdekileri de türlü yöntemlerle satın alıyor. geçen bölüm varys'i istihbarat bakanı yapan tyrion bu bölümde missandei'ye yatakta orgazm dersi vererek bağlılığını satın aldı adeta. önümüzdeki bölümlerde de grey worm'a nasıl bir kıyak yapıp kendi tarafına çekecek merakla bekliyoruz.

jon snow'u görmediğimiz bu bölümde sam ile devam ettik. sam gilly'i kendi diyarına götürdü. veda sahnelerinde ben bile duygulandım. sen git white walker yok et ama sonra yediden yetmişe herkesi salya sümük ağlat. sam karakterine gereksiz diyen herkesle cehennemde görüşmek dileğiyle.

vee petyr baelish.. özlemişiz, ne yalan söyleyeyim. sansa stark'ı kurda kuşa yem etmeyeceğini biliyordum. tekrar himayesine aldı bizim galler prensesi kılıklımızı. kitapta evleniyorlar. dizide de bir yastıkta mesut olacaklar mı bilmiyorum ama sansa iyidir. sansa seksidir. bakire olması biraz üzüyor ama sansa iyidir dostlar.