Garip bir durum.

alpagun
26-11-2011, 12:11   |  #1  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
492 mesaj

Yaklaşık bir ay evvel Panda'nın promosyon olarak verdiği antivirus programını kurdum ve güncelledim. Altı aylık lisans süresi verdi. Bilgisayarı tarattım. Kaspersky'nin "temiz" raporu verdiği bilgisayarda 4-5 trojan buldu. Buraya kadar her şey iyi...

Ancak; Panda sürekli açık ve güncel olduğu hâlde, geçen hafta yaptığım tam taramda 28 zararlı yazılım buldu; bu nasıl iş ? Antivirus'un açık ve etkin olduğu bilgisayara bu kadar zararlı girer mi ? Panda bunları taramada tespit ediyor ise, neden PC'ye girişini engellemiyor ?

Ben de Panda'dan vaz geçip, tekrar Kaspersky kurdum.

Kruis
26-11-2011, 19:18   |  #2  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Tam tarama yapmadan önce o zararlılar Panda Veritabanında kayıtlı değilse ve sonradan Panda Veritabanına o zararlıları eklediyse ve zararlılar aktif değilse Pandanın tarama yapmadan bulmaması doğaldır.

Ayrıca Arşiv dosyası gibi indirildiğinde veya kopyalandığında tarama dışında ise yine onu tespit etmez. 

Ayrıca Tam taramada bulut teknolojisinide kullanıp tarama yapmaktadır. Doğal bir durumdur. Panda'nın kötü olduğunu ima etmez.

alpagun
27-11-2011, 16:03   |  #3  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj
Alıntı: Kruis  
Tam tarama yapmadan önce o zararlılar Panda Veritabanında kayıtlı değilse ve sonradan Panda Veritabanına o zararlıları eklediyse ve zararlılar aktif değilse Pandanın tarama yapmadan bulmaması doğaldır.

Ayrıca Arşiv dosyası gibi indirildiğinde veya kopyalandığında tarama dışında ise yine onu tespit etmez. 

Ayrıca Tam taramada bulut teknolojisinide kullanıp tarama yapmaktadır. Doğal bir durumdur. Panda'nın kötü olduğunu ima etmez.

İlk mesajımda fazla detaya girmemiştim. Pandayı kurdum, tarattım. Yaklaşık 7-8 zararlı yazılım buldu ve sildi. Tarama ayarlarını programlayıp haftada bir ototmatik tarama yaptırayım dedim ama; maalesef beceremedim. İlgili bölümde haftalık ayarlama yaptığım hâlde, program otomatik taramaya geçmedi. Bunun üzerine, ilk taramadan yaklaşık iki hafta sonra tekrar tam tarama yaptım; 28 zararlı yazılım buldu. Benim "garip" deyip de anlam veremediğim bu durumdur. Halbuki bu süre zarfınfa Panda koruması aktif durumda idi.

Öte yandan indirdiğim zipli dosyaların hiçbiriini güvenlik programı ile taramandan açmak âdetim değildir.

Tolstoy
02-12-2011, 20:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

''Zararlı'' genel bir tanımdır. Bulunanları da buraya yazabilirseniz yorum yapmak daha kolay olur.

Bir antivirüs programı herşeyi bulacak diye de bir şey yoktur. En iyi denilen de bazı bilgileri görmeyebilir.
Zaten sistem güvenliğini sadece antivirüs programları sağlayamaz. Bu nedenledir ki, diğer güvenlik yazılımları ile düzenli olarak taramalar yaptırmak gerekir.

Güvenlik programlarım listenize eset online scanner ve emsisoft antimalware'yi de katmanızı öneririm.