arkadaşlar benim slot ddr2 ama alacağım ekran kartı gddr2 sorunsuz çalışırmı ya da anakarta uyarmı
anakart ECS A740GM-M
alacağım kart sapphire hd5550 gddr2 2gb 128bit ekran kartı
acele bu işi çözmem lazım 2 gün içinde sipariş edicem
arkadaşlar benim slot ddr2 ama alacağım ekran kartı gddr2 sorunsuz çalışırmı ya da anakarta uyarmı
anakart ECS A740GM-M
alacağım kart sapphire hd5550 gddr2 2gb 128bit ekran kartı
acele bu işi çözmem lazım 2 gün içinde sipariş edicem
http://hwmblackbox.com/
bu sayfadan bu yazılımı indirin bilgisayarınız
işlemci bellek sistem grafik
özelikleri hakında
size yardımı olacaktır Türkçedir.
bu altaki yazdığım 2 türden ekran kartı var
anakartını hangisini desteklediğini
bu yazılımıla bulursun yazılımı kur grafik yazan yere bak hagisini gösteriyor önemli olan bu
PCI-E
AGP
GDDR 2 GDDR3 GDDR4 GDDR5 Fark etmez hepsini takabilirsin yanlız fiyatları biraz deyişiyor.
bulamadım ben onuda anakart klavuzunda ddr2 yazıyor gddr2 taksam çalışırmı alınca çalışmazsa fln kötü olur
arabirimin karşısında sadece PCI yazıyor
http://www.cimri.com/sapphire-hd ... dmi-16x-ekran-karti
ok budur senin alacağın kart
anakartın pcı turu ekran kartı destekliyor.
ekran kartının slotu önemlidir onun dışında ddr2 olmuş gddr2 olmuş fark etmez psu(güçkaynağı) da yeterliyse sıkıntı etmeden alabilirsin bi de bütceni yazarsan ona göre daha iyi bi kart önerebiliriz..
bütcem 250 lira ama büyük araştırmalar sonucu en iyi bu karttan performans alabilceğimi öğrendim.enaz 10 bilgisayar cı abilere danıştım
SAPPHIRE Radeon HD5750 Vapor-X, 1 GB, GDDR5, 128 Bit, Ekran Kartı -> 230 TL
250 TL ile en iyi performansı bu kart ile alırsınız. Ama güç kaynağının markasını ve kaç Watt güç verdiğini buraya yazmanız lazım. Çünkü kaliteli bir güç kaynağınada ihtiyacınız olacak. Güç kaynağınız yetersiz gelirse malesef yenisini alacaksınız. Ayrıca ekran kartındaki GDDR ile RAM lerdeki arasında hiç bir uyuşmazlık olmaz. Şu an iyi ekran kartı performansını GDDR5 bellek ile alırsınız.
ddr2 destekliyor diye biliyorum gddr5 destekler mi ki ?
Ekran kartı alınırken : 16x'mi yoksa AGP'mi diye bakılır.
ddr2-ddr3 olması ram ile alakalı ekran kartı ile değil.
5770 yada Gts 450 almalısın.
psu ve cpu'da önemli tabi.
Anakartının, ram slotları DDR2 girişli. Yani ekran kartı girişinde büyük ihtimalle, PCI 8-16X'dir. O yüzden GDDR5 ekran kartı bile alıp taksan olur, burda dikkat etmen gereken, ekran kartının ne kadar güç harcadığıdır, lakin güç kaynağın yeterli olmayabilir, eğer iyi bir ekran kartı alacaksan.
bu konuda beni aydınlattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum 16 yaşındayım bu konular üzerinde pek bilgim yoktu :) kararımı verdim hepinize çok teşekkürler
Anakartının, ram slotları DDR2 girişli. Yani ekran kartı girişinde büyük ihtimalle, PCI 8-16X'dir. O yüzden GDDR5 ekran kartı bile alıp taksan olur, burda dikkat etmen gereken, ekran kartının ne kadar güç harcadığıdır, lakin güç kaynağın yeterli olmayabilir, eğer iyi bir ekran kartı alacaksan.ddr2 yada ddr3 anakartlarda 8x olmaz hepsi 16x'dir.
peki bi bazı sorularım daha olacak bendeki giriş pci e girşi 1.1 alacağım kart 2.1 bir uyumsuzluk gösterirmi acaba sadece performans mı düşer ve 450 w kart 500 w power suply alsam yeter mi çünkü bendeki 300 w düzgün bişi alamıyorum fikrimi değiştirdim
SAPPHIRE ATI HD5750 VAPORX 1GB DDR5 DVI AVIVO 16X
alacağım