GDO değil doğrudan laboratuar ürünü et!

CHIP Online
01-12-2009, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türkiye'de GDO'lu ürünler tartışılırken, Hollanda'da bilim adamları yapay, yemeklik et ürettiler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gdo- ... urunu-et_16758.html

Resimlerle: Yüksek çözünürlükte yepyeni 45 duvar kağıdı

Hollandalı bilim adamları, son yaptıkları çalışmalar ile laboratuar koşullarında yenebilecek et üretmek yönünde çok önemli adımlar attılar. Canlı bir domuzdan aldıkları hücreleri, farklı hayvansal ürünlerle bir arada işleyen bilim adamları bu sayede canlı bir kas dokusu üretimini sağladılar. Üretilen yapay etin henüz tadına bakan olmadı ama bilim adamları yakın zamanda bu eti tamamen sağlıklı bir şekilde yenebilir hale getireceklerini umuyorlar.

Bu projenin ortaya çıkma nedeni ise yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına dayanıyor. Araştırmaya göre 2050 yılında bugünkü hayvansal gıda tüketiminin tam iki katına çıkacağı tespit edilmişti. Bugünkü koşullarda hayvansal gıda üreten merkezlerin, tüm dünyadaki metan gazı salınımının %18'inden sorumlu olması et tüketimini sadece insanların değil, dünyanın da sağlığı açısından bir tehlike olduğu anlamına geliyor. Bilim adamları bu yöntem ile üretilecek olan etin son derece sağlıklı ve doğa dostu olacağını, özellikle de üçüncü dünya ülkeleri için ucuz, sağlıklı et tüketimini arttırmanın en pratik yolu haline geleceğini düşünüyorlar.

Tüm konu: GDO değil doğrudan laboratuar ürünü et!

Resimlerle: Yüksek çözünürlükte yepyeni 45 duvar kağıdı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz laboratuarda üretilmiş et yer misiniz?

_hEro
01-12-2009, 21:15   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Hayır.

ErcanErcan
01-12-2009, 21:37   |  #3  
Üye
61 mesaj

Bugün ben de bunu düşünüyordum. Aslında teknoloji artık soya gibi bütünüyle bitkisel ürünlerden sağlanan 
tablet tarzı gıdalarla ekonomik biçimde çok dengeli beslenmemizi sağlayacak düzeyde. Eğer yemek ritüellerinden kurtulabilseydik kimse aç olmayacaktı; kirlilik de olmayacaktı. Acaba neden hala günde üç defa sofraya oturmaya mecbur hissediyoruz ki hala kendimiz?

Fattur
01-12-2009, 21:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Domuz eti ya o resmen.Yemem ben...

Acaba neden hala günde üç defa sofraya oturmaya mecbur hissediyoruz ki hala kendimiz?

O kişisel birşey.

Basic21
01-12-2009, 23:08   |  #5  
Üye
98 mesaj

Bugünkü hali olan domuz eti biçiminde olursa tabi ki yemem.Ama teknoloji gelişir ve kuzu etinden yapılırsa o zaman yerim.Laboratuvar ortamının hijneyik koşulları hayvan etinden daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.Suni yiyecekler tabi ki ucuz değil ama et fiyatlarının astronomik düzeyi dikkate alındığında normal etten daha ucuz olur diye düşünüyorum.Ayrıca gün geçtikçe zamlanması tehlikesi yok.Örnek olarak Cola'yı verebilirim.Bütün dünya artan nüfusla birlikte gittikçe daha çok tükettiği halde enflasyon zammı dışında ayrıca yüksek tüketim zammı geldiğini görmüş değilim.Buna karşın hayvanların beslenebileceği araziler giderek artan kentleşmeyle birlikte her geçen gün daralmakta.Sonuç olarak söylemek gerekirse kayda değer çok güzel bir buluş olmuş denilebilir.

falconer
01-12-2009, 23:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
704 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Siz laboratuarda üretilmiş et yer misiniz?
Kesinlikle hayır. Vejeteryan olur, otçul yaşarım daha iyi...

Kaptanos
02-12-2009, 00:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,349 mesaj

Gerekirse yerim fakat yukarda arkadaşında dediği gibi haplarla dengeli bir şekilde beslenebilmeyi daha çok isterdim. En azından kimse açlıktan ölmezdi

WolfTurk
02-12-2009, 00:31   |  #8  
WolfTurk avatarı
Yıllanmış Üye
215 mesaj

Herşeyin doğalı makbuldür.Doğal ürünlerin Laboratuar taklitlerini kesinlikle yemem.

falconer
02-12-2009, 00:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
704 mesaj
Alıntı: Kaptanos  
Gerekirse yerim fakat yukarda arkadaşında dediği gibi haplarla dengeli bir şekilde beslenebilmeyi daha çok isterdim. En azından kimse açlıktan ö
Bahsettiğiniz gibi gıda takviyeleri mevcut fakat sindirim sisteminin çalışması için yemek yemek zorundasınız. Sadece gıda takviyeleri ve protein shake leriyle yaşamaya devam edemezsiniz.

H@ckerCesur
02-12-2009, 09:45   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

kırmızı et degil de tavuk olursa yerim. :))