Türkiye'de GDO'lu ürünler tartışılırken, Hollanda'da bilim adamları yapay, yemeklik et ürettiler!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gdo- ... urunu-et_16758.html
Resimlerle: Yüksek çözünürlükte yepyeni 45 duvar kağıdı
Hollandalı bilim adamları, son yaptıkları çalışmalar ile laboratuar koşullarında yenebilecek et üretmek yönünde çok önemli adımlar attılar. Canlı bir domuzdan aldıkları hücreleri, farklı hayvansal ürünlerle bir arada işleyen bilim adamları bu sayede canlı bir kas dokusu üretimini sağladılar. Üretilen yapay etin henüz tadına bakan olmadı ama bilim adamları yakın zamanda bu eti tamamen sağlıklı bir şekilde yenebilir hale getireceklerini umuyorlar.
Bu projenin ortaya çıkma nedeni ise yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına dayanıyor. Araştırmaya göre 2050 yılında bugünkü hayvansal gıda tüketiminin tam iki katına çıkacağı tespit edilmişti. Bugünkü koşullarda hayvansal gıda üreten merkezlerin, tüm dünyadaki metan gazı salınımının %18'inden sorumlu olması et tüketimini sadece insanların değil, dünyanın da sağlığı açısından bir tehlike olduğu anlamına geliyor. Bilim adamları bu yöntem ile üretilecek olan etin son derece sağlıklı ve doğa dostu olacağını, özellikle de üçüncü dünya ülkeleri için ucuz, sağlıklı et tüketimini arttırmanın en pratik yolu haline geleceğini düşünüyorlar.
Tüm konu: GDO değil doğrudan laboratuar ürünü et!
Resimlerle: Yüksek çözünürlükte yepyeni 45 duvar kağıdı
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Siz laboratuarda üretilmiş et yer misiniz?