Geçen yüzyıl batan antika yazılımlar!

CHIP Online
19-04-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Geçen yüzyılda kalan, adını unuttuğumuz yazılımları ve ücretsiz alternatiflerini bir araya getirdik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gece ... zilimlar_33175.html

Resimlerle: Geçen yüzyıl batan antika yazılımlar!

Gerçek hayattaki her şeyin batma riski olduğu gibi, bilgisayar ortamında da yazılımların batarak ortadan kaybolma ihtimalleri var. Geçtiğimiz yüzyılda popüler olup, hala popülerliğini sürdüren yazılım sayısı oldukça az. Winamp, AntiVir gibi birinci sınıf yazılımlar varlıklarını hala sürdürüyorlar, ancak piyasadan kalkanların sayısı çok daha fazla.

Bugün artık ismini duymadığımız programların bir çoğu, artık geliştirilmezken bazıları yüksek bir ücret karşılığında sunulmaya devam ediyor. Ancak bu ücreti ödemek yerine ücretsiz alternatiflerden yararlanmak genellikle çok daha akıllıca. Bazıları ise artık işe yaramadığı için terkedilmiş durumda ve bazı eski araçları bulmak bile güç.

Bu makalemizde batan 17 yazılımı ve onlara alternatif olan ücretsiz araçları bir araya getirdik. İşte Netscape, Paint Shop Pro, ZoneAlarm ve diğerleri. Hepsi galeri sayfalarımızda.

Tüm konu: Geçen yüzyıl batan antika yazılımlar!

Resimlerle: Geçen yüzyıl batan antika yazılımlar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Eski yazılımlar arasında hala vazgeçemedikleriniz var mı?

ertancetin
20-04-2012, 12:08   |  #2  
ertancetin avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj

Winrar vardı onun yerine artık 7-Zip kullanıyorum. Daha hızlı çıkartıyor. Vazgeçmek istemezdim yine de :D

excel_mustafa
25-04-2012, 21:59   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

winamp tan hala ayrılamadım :)

excel_mustafa
25-04-2012, 22:00   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

birde win xp yi hala severek kullanıyorum

bosluk
25-04-2012, 22:27   |  #5  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Windows 8'e geçmiştim ama ben de hala daha şu ağ olayını yapamadıkları için xp'ye geri döndüm (ne telefonum, ne de projeksiyonum bağlanamıyor ev ağına vista, 7 ve 8'de).

Aynen ben de hala daha Winamp kullanıyorum. Winrar'dan da vazgeçmiş değilim, 7-zip'in ne görünüm ne de şekline alışamadım ilk sürümlerinden beri. Nero'dan da vazgeçmiş değilim; hatta hala daha 6 sürümünü kullanıyorum ki bence en sorunsuz ve efektif sürümü bu. Bir de irfanview sürekli kuruyorum yeni sistemime. Diğerleri nispeten yeni şeyler ;)