Ağ Bağlantılarından Ethernete sağ tıklayarak özellilklerden (TCP/IPV4)e girdim otomatik bir ıp al yerine aşağıdaki ıp adresini kullan dedim ve başka şeyler yazıp tamam dedim internet hemen giti bende yine otomatik olarak bir ip adresi al seçip çıktım ama düzelmedi ve windowsun sorunu çöz e tıkladdıgım zaman bunu diyor (ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil) ne yapa bilirim acaba lütfen yardım edin.
geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 3
2 mesaj
Ağ Bağlantılarından Ethernete sağ tıklayarak özellilklerden (TCP/IPV4)e girdim otomatik bir ıp al yerine aşağıdaki ıp adresini kullan dedim ve başka şeyler yazıp tamam dedim internet hemen giti bende yine otomatik olarak bir ip adresi al seçip çıktım ama düzelmedi ve windowsun sorunu çöz e tıkladdıgım zaman bunu diyor (ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil) ne yapa bilirim acaba lütfen yardım edin.selam. öncelikle bilgisayara nasıl ip verileceğini belirteyim. normalde modem otomatik olarak pc ye ip atayabilir. (dhcp özelliğinden dolayı). diğer seçenek ise resimdeki gibi Aşağıdaki ip adresini kullan şeklindedir. burada dikkat edilmesi gereken yer varsayılan alt ağ geçitidir. modemin arayüzüne girmek için internet tarayıcısına 192.168.1.1 ile girebiliyorsanız (bazı modemlerde 192.168.2.1 de olabilir) o zaman varsayılan alt ağ geçidi 192.168.1.1 olur ve bu ip adresi pc ye verilemez.sizin konuya dönersek 192.168.1.1 ip kullanamazsınız. 192.168.1.2 den başlayan ve 192.168.1.255 e kadar olan herhangi bir ip yi verebilirsiniz. ip adresiniz : 192.168.1.2 (192.168.1.2 ile 192.168.1.255 arası kullanılabilir)
alt ağ maskeniz: 255.255.255.0
alt ağ geçidiniz: 192.168.1.1 şeklinde yaparsanız sorununuz çözülecektir.
birden fazla bilgisayar varsa ip adreslerini farklı verin, alt ağ maskesi ve alt ağ geçidi aynı olacak.
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
abi ALLAH RAZI OLSUN sizden ne kadar uğraştım olmadı çıldırdım evde çok sağolun... HARİKASINIZZ .....
Taze Üye
1 mesaj
EYWALLAH SORUNUM ÇÖZÜLDÜ TEŞEKKÜRLER :)
Taze Üye
16 mesaj
Tüm sorun lar, modem kurulum videoları ve modem arayüz ip ve şifreleri için