boot.ini'yi kesinlikle silmeyin,
Sisteme ait bir dosyadır.
Bilgisayarınızı CD-ROM veya DVD-ROM sürücüsünden başlayacak şekilde yapılandırın.
Windows XP CD-ROM'unu CD-ROM veya DVD-ROM sürücünüze yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
"CD'den önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın" iletisi görüntülendiğinde, bir tuşa basıp bilgisayarınızı Windows XP CD-ROM'undan başlatın.
"Kuruluma Hoş Geldiniz" iletisini aldığınızda, R tuşuna basıp Kurtarma Konsolu'nu başlatın.
İkili veya çoklu önyükleme yapılabilen bir bilgisayarınız varsa, kullanmanız gereken yüklemeyi Kurtarma Konsolu'ndan seçin.
İstendiğinde, yönetici parolasını yazın ve ENTER tuşuna basın.
Komut istemine bootcfg /list yazın ve ENTER tuşuna basın. Geçerli Boot.ini dosyanızdaki girdiler ekranda görüntülenir.
Komut isteminde bootcfg /rebuild yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu komut, bilgisayarın sabit diskinde Windows XP, Microsoft Windows 2000 veya Microsoft Windows NT yüklemelerini tarar ve sonuçları görüntüler. Ekrandaki yönergeleri izleyerek Windows yüklemelerini Boot.ini dosyasına ekleyin. Örneğin, bir Windows XP yüklemesini Boot.ini dosyasına eklemek için şu adımları izleyin:
Aşağıdakine benzer bir ileti aldığınızda, E tuşuna basın:
Toplam Belirlenen Windows Yüklemeleri: 1
[1] C:\Windows
Yükleme önyükleme listesine eklensin mi? (Evet/Hayır/Tümü)
Aşağıdakine benzer bir ileti alırsınız:
Yük Tanımlayıcıyı Girin
Bu, işletim sisteminin adıdır. Bu iletiyi aldığınızda, işletim sisteminizin adını yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu ad Microsoft Windows XP Professional veya Microsoft Windows XP Home Edition olacaktır.
Aşağıdakine benzer bir ileti alırsınız:
OS Yükü seçeneklerini girin
Bu iletiyi aldığınızda, /fastdetect yazın ve ENTER tuşuna basın.
Not Ekranınızda görüntülenen yönergeler, bilgisayarınızın yapılandırmasına bağlı olarak farklı olabilir.
exit yazın ve ENTER tuşuna basıp Kurtarma Konsolu'ndan çıkın. Bilgisayarınız yeniden başlatılır ve "Başlatılacak işletim sistemini seçin" iletisiyle birlikte güncelleştirilmiş önyükleme listesi de görüntülenir.
kaynak: microsoft.com