Geçmiş zaman olur ki / 1990 - 1999 dönemi

CHIP Online
19-07-2008, 05:47   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Zaman makinemizle ikinci on yıla yelken açtık... Hem oyunları inceliyor, hem de gündeme göz atıyoruz

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Gecm ... 99-donemi_7852.html

1.Bölüm: 1980-1989 dönemi için tıklayın...

İlk bölümünde 1980-89 dönemine gittiğimiz serinin ikinci ve son bölümünde 1990-99 döneminde kısa bir gezintiye çıkıyoruz. Kemerlerinizi bağlayın, yola çıkmaya hazırlanın...

Nostalji Oranı açıklaması:
Altın: "Hala dün gibi aklımda. Bugün de olsa gözüm kapalı oynarım"
Gümüş: "Hatırlamaz mıyım! Şey oluyordu ya hani şeyden sonra..."
Bronz: "Hmm.. Tam çıkartamadım. Biraz mırıldanır mısınız?"

1990
Türkiye'de ne oldu?
Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı kuruldu.

Dünyada ne oldu?
Litvanya bağımsızlığını ilan etti

Yılın oyunu
The Secret of Monkey Island
Yapım: Lucasfilm Games
Dağıtım: Softgold Computerspiele GmbH
Türü: Adventure
Platform: Amiga, Atari ST, DOS, Macintosh, Sega CD

Hayatta en büyük hayali korsan olmak olan Gybrush Threepwood adlı karakteri yönettiğimiz oyunda, korsanlığın çocuk oyuncağı olmadığını da öğreniyoruz. Korsan olma yolunda tanışıp aşık olduğumuz Elaine Marley'i elde etmek için acımasız ve ünlü korsan LeChuck'a karşı da mücadele etmemiz gerekecek.

Daha önce Maniac Mansion'da da görmüş olduğumuz SCUMM ara yüzüne sahip olan oyun, daha şimdiden yıllarca unutulmayacak bir klasik olmaya aday.

[url="https://www.chip.com.tr/konu/Gecmis-zaman-olur-ki-1990-1999-donemi_7852.html
"]Tabloyu görmek için tıklayın[/url]

Tüm konu: Geçmiş zaman olur ki / 1990 - 1999 dönemi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz olsanız bu listeyi nasıl yapardınız?

ersinbakar
19-07-2008, 08:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,253 mesaj

paylaşım için teşekkürler mazimizi unutmayalım:)

minnoş_97
19-07-2008, 10:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

1996'da dünyada(Japonyada )Yu-Gi-Oh! Mangası(Japon çizgi romanı) çıktı.1998 yılında ise Yu-Gi-Oh! Animesi(Japon çizgifilmi) japonyada yayına başladı.

Forza Bjk
19-07-2008, 12:35   |  #4  
Üye
86 mesaj

Oyunları yazarken Unreal Tournament ve Doom'un yazılmamasına üzüldüm.

ramart
19-07-2008, 13:10   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

another world ü nasıl unuttuk hocam sonra super frog bence sonic ten daha güzeldi ayrıca platform oyunu olarak trap'sn treasures unutulmuş. yo joe da unutulmazlardandır...amiga da platform oyunları başkaydı..baldır taş lar

efendime söyleyim dune unutulmuş... 3 disketti meret hep bir disketini bilgisayarcıdan bozuk oldugu için defalarca cektirmiştim... wing commander cok buyuk ümitlerle almıştım. ama amigama takınca hayal kırıklıgı olmuştu.kasıyordu sistemi..

simon the sorcerer- innocent until caught bunlarda tür oyunlarıdır ...indiana jones serisi derinden etkiler bırakmış o zamanlar nispeten küçük olan ben, abilerimizin bak bunu diyo şunu diyo diye bilgisayar başında konferans yaparak hep beraber oynadıklarına şahit olmuşumdur. o zaman ingilizce nin oyunlarda işe yaradığını anladım.indiana jones fate of atlantis yanılmıyorsam 11 disketti her baba yiğit sahip olmazdı..yukardan görünüş alien vardı hatırlayan varmı bilmiyorum . çok dehşetti.

bombacı vardı prensesi kurtaramya çalıştıgımız...bi de bizim kısaca saddam diye öğrendiğimiz helikopterli ve jipli bir oyun vardı helikopter yukarıdan jip aşagıdan giderdi kimse jip olmak istemezdi...hareketler çok kısıtlıydı..

dark seed i evde tek başıma oynayıp korkmuştum mesela..willy beamish oynamayı o kadar cok istyordum ama bulamamıştım..sadece dergide vardı onun yazısı ...belki o yazıyı 50 kere okumuşumdur. tam çözümdü ...çok fantastikti.

madenci diye bir oyun vardı altın arıyor balık tutuyor yolunu kesen haydutlarla savaşıyordun..ecnebicesini hatırlayamadım..oyun çok yönlüydü..hatta orjinalini alacaktım vardı bilgisayarcıda . ama param yetmemiş onun yerine almış olmak için bir tane tex adventure oyunu almıştım...ama hayatımda gördüğüm en kötü oyunu almıştım ... sonra satılmıştı o oyunda ...hiçbir zaman madencinin orjinalini alamdım yani..

settlers da güzel oyundu...hiç bir zaman tam olarak çözemesem de...bir yereden sonra herşey polonya pazarına dönüyordu..

kick off 2 amiga da bir dönüm noktası olmuştur. atari salonlarında başka bişe oynanmazdı..o oyunda gol atınca çıkan sesi unutamam. ingiltere de r.shaw diye bi oyuncu vardı kanatta oynayan onu alır forvete koyardım ..sonra disketlerle adam yüklemeler cıktı mertlik bozuldu. sensible soccer o da ayrı bir dünya..hele bir de menejerlik vardı ya dehşet birşeydi. transferler yapılır ertesi gün okulda hava atılırdı.

red alert pc ye ilk ısınmamı sağlayan oyundur.red alert 2 çıkınca da artık durum değişti.sevdim pc denen mereti.

aslında listeyi daha da katlayabilirim. belki hala oyun oynamayı seviyorum . fakat dedim ya şimdi artık yemeği o kadar da hızlı yemiyorum oyun oynamaya koşmak için . belki de filtreler farklı artık . çocuk olmak farklı ...unutmadan bi de arabian nights vardı!.. neyse herkese iyi günler