Gelecek 4K TV'lerde mi, OLED'lerde mi?

CHIP Online
09-10-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gelecek, 1080p TV'leri katlamaya hazırlanan 4K TV'lerde mi, yoksa OLED'lerde mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gel ... lerde-mi_36320.html

Resimlerle: En iyi 40-42 inç TV'ler!

Son dönemlerde karşımıza giderek daha fazla çıkmayan başlayan iki televizyon teknolojisi var: 4K ve OLED. Bazı TV üreticileri ekran çözünürlüğünü katlayan 4K'dan yanayken, bazıları çok ince yapıya sahip ve yüksek çözünürlüklü OLED'den yanalar. Peki gelecek, bu teknolojilerden hangisinde?


Güney Koreli iki şirket Samsung ve LG, full HD televizyonlarda bir sonraki aşama olacağı düşünülen OLED ekran teknolojisine önem veriyorlar. Japon üreticiler ise çözünürlüğü 3840x2160'a çıkaran 4K TV'lerin peşindeler. Japon üreticiler, 4K TV'leri OLED ekranlardan pay kapacak bir fırsat olarak görüyorlar.


OLED ekranların üretilmesi ucuza malolmasa da, LCD teknolojisinin ve üretiminin olgunluğa ulaşmış olması 4K TV'ler için bir avantaj. Bunun yanında bugün neredeyse hiç 4K içeriği bulunmuyor. Ancak 4K'yi arkasına alanlar, "upscaling" yoluyla daha iyi bir izleme deneyimi sunacaklarını iddia ediyorlar. 4K TV'ler, piksel yoğunluğunun daha yüksek olması nedeniyle pikselleri ayırt etmenizi zorlaştırıyor. Büyük bir 1080p ekranda ekrana yakın oturduğunuzda ise pikselleri görmeniz mümkün olabilir. TV'nin boyutu büyüdükçe, pikselleri tek tek görmemek için ekrandan daha uzakta oturmanız gerekiyor.


Tüm Konu: Gelecek 4K TV'lerde mi, OLED'lerde mi?

Resimlerle: En iyi 40-42 inç TV'ler!

Kaynak: www.chip.com.tr