selamlar, uzun zaman önce farkettiğim bir hadiseyi aktarmak istiyorum. şu an hala bu dertten de muzdaribim, çözüm önerilerinizi bekliyorum.
şu bildiğimiz generic host process error ile karşılaşıyorum pc'yi her açtığımda. umrumda değil diyeceğim ama malesef ses sürücümü etkiliyor bu durum ve hata mesajını takiben ses sürücümün tanınmadığını görüyorum. örneğin bir şarkı açınca "uygun donanım yok" tadında bir mesaj veriyor. denetim masasından bakıyorum, evet ses özellikleri kısmında bir donanım göstermiyor ve dolayısıyla hiçbir kontrol aktif olmuyor.
generic host hatası çıktıktan sonra "rapor gönderme" diyorum doğal olarak ve hemen ardından ses sürücüsünü tekrar yüklüyorum, sorun bitiyor. ama pc'yi her açtığımda aynı şeyle karşılaşmaktan ve tekrar tekrar sürücü yüklemekten gına geldi.
sürücünün versiyonu da farketmiyor, orijinal cd'den yüklediğim ya da creative'in drive support kısmından indirdiğim hiçbir sürücü kalıcı çözüm olmuyor. generic host her hata verdiğinde ses de gidiyor.
başka forumlarda da benzer şeylerle karşılaştım ama işi "format at düzelir" demeye kadar götürmüşler. formatla ve saire ile zerre alakası yok, elimdeki xp sürümü (sp2 yüklü bir versiyon) sebebiyle oluyor diye düşünüyorum ama başka bir sürüm bulmakla uğraşamam, ki sağlam çıkmıyor zaten birçoğu. elimdeki sürümün de tek sorunu işte bu.
"sorunlarınızı olabildiğince açık yazın" diyor kıdemli kullanıcılar, daha açık yazılmazdı sanırım ama biraz da uzun oldu :) okuma sabrı gösteren ve yardım önerisini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.