Generic Host Hatası Sonucu Sound Driver Siliniyor

eyeless
11-10-2007, 10:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

selamlar, uzun zaman önce farkettiğim bir hadiseyi aktarmak istiyorum. şu an hala bu dertten de muzdaribim, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

şu bildiğimiz generic host process error ile karşılaşıyorum pc'yi her açtığımda. umrumda değil diyeceğim ama malesef ses sürücümü etkiliyor bu durum ve hata mesajını takiben ses sürücümün tanınmadığını görüyorum. örneğin bir şarkı açınca "uygun donanım yok" tadında bir mesaj veriyor. denetim masasından bakıyorum, evet ses özellikleri kısmında bir donanım göstermiyor ve dolayısıyla hiçbir kontrol aktif olmuyor.

generic host hatası çıktıktan sonra "rapor gönderme" diyorum doğal olarak ve hemen ardından ses sürücüsünü tekrar yüklüyorum, sorun bitiyor. ama pc'yi her açtığımda aynı şeyle karşılaşmaktan ve tekrar tekrar sürücü yüklemekten gına geldi.

sürücünün versiyonu da farketmiyor, orijinal cd'den yüklediğim ya da creative'in drive support kısmından indirdiğim hiçbir sürücü kalıcı çözüm olmuyor. generic host her hata verdiğinde ses de gidiyor.

başka forumlarda da benzer şeylerle karşılaştım ama işi "format at düzelir" demeye kadar götürmüşler. formatla ve saire ile zerre alakası yok, elimdeki xp sürümü (sp2 yüklü bir versiyon) sebebiyle oluyor diye düşünüyorum ama başka bir sürüm bulmakla uğraşamam, ki sağlam çıkmıyor zaten birçoğu. elimdeki sürümün de tek sorunu işte bu.

"sorunlarınızı olabildiğince açık yazın" diyor kıdemli kullanıcılar, daha açık yazılmazdı sanırım ama biraz da uzun oldu :) okuma sabrı gösteren ve yardım önerisini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: eyeless ~ 11 Ekim 2007 10:09
viking20
11-10-2007, 10:21   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

CHİP\Haziran'07\CD\DVD(tam sürüm)Bullguard 7.0 ;21.2MB;2000\XP\Vista
üçretsiz.Denemeni tavsiye ederim,sorunun kalmıyacaktır.Kolay gelsin.

Son Düzenleme: viking20 ~ 11 Ekim 2007 10:25
eyeless
11-10-2007, 11:52   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

viking20, önerin için teşekkür ederim ancak pek anlayamadım, internet güvenliği ile ilgili bir program benim yaşadığım türden bir yazılım sorununa nasıl çare olacak?

bullguard kullanmadım hiç, önerini kısaca detaylandırabilir misin? "programı kurunca şunu yap, bunu aktive et" minvalinde bir yönlendirme verirsen çok sevinirim.

ha anladığım kadarıyla programı önermenin sebebi svchost hatasını önlemesi, doğru mudur?

bir de bu program ıvır zıvır her yere bulaşmasın şimdi, antivir kullanıyorum hali hazırda, uyumsuzluktur birbirinin yerine geçmeye çalışmaktır falan sıkıcı şeyler bunlar. çok soru sordum kusura bakmayasın.

Son Düzenleme: eyeless ~ 11 Ekim 2007 11:57
viking20
11-10-2007, 12:53   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

şu an ben kullanıyorum,aynı o dediğin başlangıçta bende de çıkıyor anında bloklama koyuyur,oldu?dediğimi dinle sen,iyi günler.

edit:Antivir i sil.İki adet avtivirüs bulunması sakıncalı.Bunun süresi 3 ay,sonra istersen satın alabilirsin.

edit:kurulum sonrası herhangibir ayarlama yap.gerek yok defaultdan  geliyor herşey,sadece eğer arzu edersen oto.yedekleme yapma fonksiyonunda istediğin düzenlemeleri yapabilirsin,o da arayüzünden kolayca hallediliyor.Belli zaman aralığında istediğin kısmı\dosya\klasör\belge\masaüstünü yedekliyor.Güncelleştirmesi ve virüs taraması oto.,windows başlatıldığında virüs taraması kendisi yapıyor(motoru oldukca hızlı).
BullGuard Internet Security 7.0
BullGuard Internet Security is a complete security solution which protects PCs and laptops from online threats like hackers, spam, viruses and spyware.

Son Düzenleme: viking20 ~ 11 Ekim 2007 13:21
sah1n
11-10-2007, 17:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Arkadaşım güvenlik duvarını açık yap düzelir.
senin kullandığın adsl modem usb o yüzden yapıyor o hatayı verdikden sonra internetinde kesiliyor değilmi.güvenlik duvarını açık yap bir daha o sorunla karşılaşmayacaksın emin ol

eyeless
11-10-2007, 19:16   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

viking20 çok teşekkürler detaylı cevabın için, en kısa zamanda uygulayacağım.

sah1n, güvenlik duvarını açık hale getirip denerim tabi ama benim bağlantım kablo ve modemi ethernet üzerinden bağlı. usb ile falan alakasının olması mümkün değil bu yüzden. yine de çok sağol.