Linkte nasıl hacklediğini ve nasıl daha ileri gidilebileceği anlatılıyor sanırım ingilizce'si iyi olan birisi bakarsa iyi olur ..
http://xorloser.com/?p=162#more-162
Geohot Tutorial Vermiş ?
Ben herkes duydu eminim bellek erişimi PS3 hypervisor yararlanmak son geohotz tarafından yayımlanmıştır. Sonunda ben kim de sorun benim gibi olmak Linux n00bs nedeniyle olabilir başkalarına yardım için zaman düşündüm kesmek onun çoğaltmak başardı Eğer bir defada çok fazla olurdu çalışmak her mesaja vardı ve bunu yaklaşık olsun asla, bu yüzden bir seferde Aslında heh post it sağlamak için bit göndeririz. Bugün sonrası istismar ve yazılım tarafında bahsedeceğiz.
Unutmayın ki geohotz v2.42 Firmware için kodlanmış olarak, küçük bir düzeltme yaptık yazılım istismar bu girişimleri dinamik tüm firmware sürümleri desteklemek için. Sadece denedim ve v3.15 tarihinde bununla birlikte kullanılır.
Sabit PS3 Exploit Dosyalar
İlk adım olarak tabii ki bu ince PS3 çalışmaz PS3 anlamına Linux kurmaktır. Ben ve birkaç farklı Linux dağıtımları denedim ben ubuntu v8.10 kullanarak bu geohotz kullanılan aynı sürümü beri iskan çeşitli sorunlar sonra. Çünkü bu "sunucu" versiyonu bir gui doesn't içerir Ben "alternatif" sürümünü kullanmanızı öneririz. Sen, ben tavsiye Ubuntu sunucularının bant genişliği kaydetmek için aşağıdaki yasal sel kullanarak aşağıda 636MB görüntü indirebilirsiniz.
Ubuntu PS3 v8.10 için alternatif - Torrent
Ubuntu PS3 v8.10 için alternatif - Direct Download
Indirdikten sonra bir CD'ye görüntü burn-R ve yükleme olarak herhangi bir OtherOS yüklemek istiyorsunuz. Ki bunun için birçok jenerik ve ayrıca Ubuntu belirli kılavuzları, bu yüzden kapağı olmaz burada da.
Bir kez Linux yukarı ve yükledikten sırasında oluşturulan kullanıcı adı kullanarak giriş gerekir çalışıyor. Şimdi (Uygulamalar-> Donatılar uçbirim-> Terminal). Siz "sudo passwd" yazarak için bir şifre oluşturarak root etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra bir kez ve sonra yeni root şifresini iki kez şifre mevcut kullanıcılar girin. Root hesabı artık kullanışlı olacaktır.
Şimdi şunu yazın "su" ve sonra kök erişim için yeni kök parola girin. Her şey koymak için bir dizin oluşturma içeri muhtemelen ev dizini bu oluşturabilir, ama dosya sisteminin kök ki ben kök ve benim kullanıcı hesabı arasındaki gibi paylaşabilirsiniz samba üzerinden erişmek kurma oluşturulduğu benim PC'den. ", Istediğiniz bir şey / ps3share arayabilirsiniz mkdir dir yapmak" oluşturmak için arayacağım çünkü ben samba üzerinden PC ile paylaşmak ps3share. Şimdi tüm kullanıcılara okuma hakkı verilir ve yazın "chmod a yaparak + RW / ps3share". Son olarak normal kullanıcı hesabına "chown kullanıcı adı: kullanıcı adı yaparak sahipliğini vermek / ps3share" Burada kullanıcı adı, username.
Sonra "PS3 üzerine yazılım yararlanmak sabit almak gerekir. USB flashdrive en kolay kullanma. Kopya üstüne PC'nizden, sonra dosyaları ayıklanır PS3 takın. It automount gerektiğini ve masaüstünüze bir simge getirmek. Simgesine çift tıklayın dosya tarayıcı açın. Filebrowser içinde sürücü üzerinde sağ tıklayın ve "Yeni Pencerede Aç tercih". Dosyası tarayıcının sol tarafında Sonra "ve sonra" ps3share "Şimdi USB sürücüden içine dosyaları sürükleyin. Dosya Sistemi seçin" ps3share "dizin.
Ben o sizin kim kendiniz oluşturmak istemiyorsanız dosyası, ancak bu burda kim yararlanmak bir ikili dahil ne. Önce çekirdek başlıklarını konumu dolayısıyla, bu yüzden / / usr / src / linux-headers "mv / usr/src/linux-ports-headers-2.6.25-2 yapmak betiklerini tarafından bulunabilir düzeltilmesi gereken -2.6.25-2 / ". Şimdi / ps3share/ps3_exploit_fixed/src "ve sonra" yapmak yazarak inşa "cd" o kaynak yararlanma ile dizine. Orada uyarıları çok olacak ama "exploit.ko" dosyası oluşturmanız gerekir.
Şimdi istismar ve yazılım tarafında çalıştırmak için ayarlanır. OLMAYANLAR bu terminalden çalıştırın işlemi sırasında GUI'sinde, sadece modu konsolda çalıştırılmalıdır. Eğer bir şey oluyor görmezsiniz, ancak PS3 aniden gerçekten yavaş olacak onu çalıştırın ve onu kapatmak gerekir. Hakkında daha fazla onun bir gelecekte sonrası çalışıyor.
Komutları bir özeti terminalde girmek için aşağıdadır:sudo şifre(sonra bir kez, iki kez) kök için yeni bir şifre kullanıcı şifrenizi girinsu(sonra) root şifrenizi girinmkdir / ps3share+ RW / ps3share chmod achown kullanıcı adı: kullanıcı adı / ps3share(burada kullanıcı adınızı tarafından) değiştirilmiştirŞimdi / ps3share içine dosyaları istismar kopyalayın.mv / usr/src/linux-ports-headers-2.6.25-2 / / usr/src/linux-headers-2.6.25-2 /cd / ps3share/ps3_exploit_fixed/srcyapmakgoogle yaptı tercumeyi sacma ama bir fikir