Geri Dönüşüm Kutusu hakkında her şey

CHIP Online
11-10-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Geri Dönüşüm Kutusu deyip geçmeyin; küçük ipucu ve tavsiyelerimize kulak verin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/geri ... -her-sey_15230.html

Resimlerle: Geri Dönüşüm Kutusu'na rötuş

Recycle Bin... Türkçe Windows serisinde bilinen ismiyle Geri Dönüşüm Kutusu... Silinen dosyaların ilk olarak bu bölüme yollandığı herkesin malumu. Delete butonuna tıklayarak dosya ve klasörleri bu kutuya gönderebilir; daha sonra bu dosyaları geri alabilirsiniz. Zaten Geri Dönüşüm Kutusu'nun "Geri Dönüşüm" ibaresini alması da bu şekilde açıklanabilir.

Genellikle varsayılan olarak kullanılan ve ekranların sağ alt köşesinde bulunan Geri Dönüşüm Kutusu'nun, istendiği taktirde üzerinde bazı düzenlemeler yapabilmek de mümkün.

İşte Geri Dönüşüm Kutusu'yla ilgili bilmeniz gerekenler ve Geri Dönüşüm Kutusu için çok önemli ipuçları...

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: Geri Dönüşüm Kutusu hakkında her şey

Resimlerle: Geri Dönüşüm Kutusu'na rötuş

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin eklemek istedikleriniz...

Mustafa Can
11-10-2009, 16:47   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

regedit manyakları olduğunu düşünüyorum ben sağ tıklayıp ismini değiştirip silebiliyorum hatta annem bir defasında geri dönüşüm ktusunu boşaltmak yerine sil i seçmiş geri de alamamış ben de masaüstüne sağ tuş kişiselleştir den geri yükledim

Mustafa Can
11-10-2009, 16:58   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

aha da kanıt

sizin resim yükleme script inde hata mı var bu arada yükleyemedim resmi

soulmy
11-10-2009, 17:02   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
1,935 mesaj

Eğer bir dosyayı geri dönüşüme taşımdan direk silinmesini istiyorsanız, dosyaları seçip shift+delete tuşlarına basın.