arkadaşlar, duyduguma göre bazı programlar, silinen dosyaları geri getiriyormuş. ben de bu imkanın ortadan nasıl kaldırılıcağını öğrenmek istiyorum. yani çöp kutusundaki dosyaların temelli silinmesi için ne yapabilirim? şu anda spy bot kullanıyorum ama ondan önce bir sürü "gizli" dosyayı normal yoldan sildim. yardım bekliyorum. teşekkürler.
geri dönüşüm kutusu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Asıl sorun nedir? Sanırım istediğiniz sildiğiniz halde kendi kendine tekrar ortaya çıkan ve spy veya ad yazılımlarına ait dosyalardan kurtulmak. Bu bir geri dönüşüm kutusu problemi değil; sildiğiniz şeyler geri dönüşüm kutusundan geri çıkmıyor. Bunlar, bunları ilk oluşturan programlar tarafından yeniden oluşturuluyor. Yani siz, oluşan dosyaları temizlemiş; fakat oluşturan kaynaktan kurtulamamış oluyorsunuz... Bunun için spybot veya adaware gibi yazılımlarla sisteminizi sürekli kontrol altında tutmaya çalışmalısınız...
teşekkür ederim hasanyasin. bende spyboot programı var. sileceğim dosyaları advanced modunda parçalara bölüyorum( shredded) anladığım kadarıyla geri dönüşüm kutusundan silinen dosyalar bir daha geri gelmiyor, getirilemiyor. mesela satanist bir kız vardı,Lara mıydı neydi. uzmanlar onun bilgisayarını inceleyip sildiği tüm dosyaları kurtarmıştı. ben de ekonomik casusluğa karşı önlem almak istiyorum. teşekkürler.
Şimdi anladım yapmak istediğinizi...
Geri dönüşüm kutusundan silinen dosyalar da geri getirilebilir. Bir dosya geri dönüşüm kutusuna gönderildiği zaman, aslında sadece işaretlenir ve silinmek üzere bekletilir. Daha sonra bir şey üzerine yazılmaz. Geri dönüşüm kutusundan sildiğimiz zaman ise, bu dosyanın içeriğinin olduğu yerlerle uğraşılmaz; sadece dosya sistemindeki görüntüsü ortadan kaldırılır. [Biraz tuhaf ifadeler oldu; ama idare edeceksiniz artık...] İşte uzmanlar disk yüzeyini doğrudan incelemeye tabii tutarak silinmiş dosyaları da geri getirebilirler. Bunu engellemenin yolu, bu dosyaların içeriklerinin olduğu bölümler üzerine başka dosya içerikleri yazmaktır. Bunu yapan bir sürü program vardır belki, bilemiyorum; fakat temelde zor bir şey olmadığını söyleyebilirim...