Ghost ? Acronis? Systmwork?

usonay
09-10-2008, 09:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

#203319 2008-10-09 08:02 GMT Alıntı   Düzenle   Sil:[x] 0

Öncelikle herkese selamlar;

Epeydir image alıp sistemi kurma işlemini araştırıyorum. Askerden gelince pc ye ayağımın tozuyla formatı attım ve bu bana 4 ay dayandı. 2 gün önce yeniden format atıp sistem kurdum. Kendi yaptığım katılımsız XP cd si ile XP kurmak biraz dahada kolay. CD içine kendi sistemimin driverlarını + olarak webcam vs. gibi kullandığım araçların driver dosyalatını entegre ederek cd arama derdine son verdim. Yani bu cd benim PC ye özel oldu.

Nette arama motoru ve forumlarda arama yaptım ve genelde kullanılan ve tavsiye edilen 3 program buldum. bunlar;
-Norton Ghost V14 (v10-v12 de tavsiye ediliyor)
-Acronis True Image 11 (v9 da mevcut)
-Norton Systemwork Premier 2008 (alternatif 2006 sı var)

Kafamı karıştıran konu; daha önce hiç sistemin image ını alıp kurmadım ve bzı arkadaşlar programlarda sorun yaşamış. İmage almış ama geri yüklerken hata vermiş. Kimisi programı kurup image aldıktan sonra ertesi gün pc sini açamamış. Değişik değişik hatalar var. Bende bu işe yabancı olduğum için işin aslı bilmeden kurup denemek istemedim.

İçinizde bu programları kullanan arkadaşlar varmı? Bana tavsiyeniz ne olur? Öğrendiğim kadarı ile Acronis çok kullanışlıymış. Program kendi içinde kolay 1 şekilde bootable cd yapıyormuş. Ayriyetten nero vb. program kullanmaya gerek kalmıyormuş. Birde Ghost V11 de sata2 disk ve ntfs biçimi ile sorun yaşıyormuş sanırsam. XPnin yüklü olduğu partion Sata2 ve NTFS biçiminde. Gündüz ofiste programları kurup, image alıp - geri yüklemeyi düşünüyorum ama yukarıda belirttiğim gibi hiç kullanmadım ve denemeye çekiniyorum. bi aksilik olursa yeniden sistem kurmam gerekir.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim

Saygılar..

Uğur SONAY

Banned
09-10-2008, 12:03   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Acronis True Image kullandım verdiği abuk sabuk hatalar sebebiyle vazgeçtim. G host 11 kullanmaktayım. Sistemimde hem xp hemde vista dual boot kullanıyorum. Ghost ile almış olduğum her iki sisteminde yedeği d diskinde. Sistemde bir sorun olduğunda yada format atmam gerektiğinde Ghost cdyi boot edip yedeği 10-15 dakikada geri yüklüyorum. Ne yazılım yükleme derdi oluyor nede sürücü. Komple sistem geri yükleme haricinde sadece istenilen dosyalarda yüklenebiliyor. Ayrıca sistem kurtarma araçlarıda mevcut.Her defasında format atıp vakit harcayıp birde veri kayıplarıyla uğraşmaktansa kesinlikle ghostu tavsiye ederim. Yazılımda ayrıca çökmüş sistemlere ulaşıp (explorer menü) verileri diğer depolama aygıtlarına taşıma özelliğide mevcut. Ghost cd ile verilerinize ulaşıp taşma/kopyalama yapabiliyorsunuz.Norton Systemwork Premier 2008 Ghost, norton antivirüs,system optimizer vs. içerisinde barındıran komple yazılım seti. Sorunuz yönünden ghostla aynı başlık altında. Ancak bunun boot özelliğ varmı bilmiyorum.

Son Düzenleme: khramn ~ 09 Ekim 2008 12:10
brokenidols
09-10-2008, 22:59   |  #3  
Yeni Üye
45 mesaj

Ben acronis kullanıyorum. Şİmdiye kadar hiç sorun olmadı. Boot cd mi oluşturdum. Format gerektiğinde istediğim sürücümü tekrar yüklüyorum ghostu denemedim çünkü ihtiyaç olmadı acronis bu konuda bir çok ödül almış bir program!!!

brokenidols
09-10-2008, 23:08   |  #4  
Yeni Üye
45 mesaj

Ghost bugün gördüm 22 ytl burda bir mağzada alıp bi deneyim bari!!!

usonay
10-10-2008, 06:52   |  #5  
OP Yeni Üye
37 mesaj

Sağolun teşekkür ederim arkadaşlar

Alparslananadolu
12-10-2008, 17:29   |  #6  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
642 mesaj

Ben de uzun zamandır Acronis kullanıyorum ve gayet memnunum. C sürcümdeki 35 GB verim, bir sorun olduğunda 15-20 dakika içerisinde tekrar uyarlanıyor. Tavsiye ederim.