#203319 2008-10-09 08:02 GMT Alıntı Düzenle Sil:[x] 0
Öncelikle herkese selamlar;
Epeydir image alıp sistemi kurma işlemini araştırıyorum. Askerden gelince pc ye ayağımın tozuyla formatı attım ve bu bana 4 ay dayandı. 2 gün önce yeniden format atıp sistem kurdum. Kendi yaptığım katılımsız XP cd si ile XP kurmak biraz dahada kolay. CD içine kendi sistemimin driverlarını + olarak webcam vs. gibi kullandığım araçların driver dosyalatını entegre ederek cd arama derdine son verdim. Yani bu cd benim PC ye özel oldu.
Nette arama motoru ve forumlarda arama yaptım ve genelde kullanılan ve tavsiye edilen 3 program buldum. bunlar;
-Norton Ghost V14 (v10-v12 de tavsiye ediliyor)
-Acronis True Image 11 (v9 da mevcut)
-Norton Systemwork Premier 2008 (alternatif 2006 sı var)
Kafamı karıştıran konu; daha önce hiç sistemin image ını alıp kurmadım ve bzı arkadaşlar programlarda sorun yaşamış. İmage almış ama geri yüklerken hata vermiş. Kimisi programı kurup image aldıktan sonra ertesi gün pc sini açamamış. Değişik değişik hatalar var. Bende bu işe yabancı olduğum için işin aslı bilmeden kurup denemek istemedim.
İçinizde bu programları kullanan arkadaşlar varmı? Bana tavsiyeniz ne olur? Öğrendiğim kadarı ile Acronis çok kullanışlıymış. Program kendi içinde kolay 1 şekilde bootable cd yapıyormuş. Ayriyetten nero vb. program kullanmaya gerek kalmıyormuş. Birde Ghost V11 de sata2 disk ve ntfs biçimi ile sorun yaşıyormuş sanırsam. XPnin yüklü olduğu partion Sata2 ve NTFS biçiminde. Gündüz ofiste programları kurup, image alıp - geri yüklemeyi düşünüyorum ama yukarıda belirttiğim gibi hiç kullanmadım ve denemeye çekiniyorum. bi aksilik olursa yeniden sistem kurmam gerekir.
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim
Saygılar..
Uğur SONAY