bir süre önce aldığım (GIGABYTE - 8I915GMF I915G LGA775, 800MHz, VGA, PCI EXPRESS) bu anakarta;celeron 2,26 ve 512MB Ram taktım. Ürün kataloğunda Onboard ekran kartı 224 MB olur diyordu. Ancak bilgisayarı çalıştırıp oyun oynadığımda arkadaşımın 64MB ekran kartının daha iyi olduğunu gördüm. Ben Far Cry bile oynayamazken acaba ürün satarken beni 224Mb ekran kartı diye kandırdılar mı diye düşünmeye başladım. son olarak acaba eksik yaptığım ne var sorusuyla teselli bulmaya çalışıyorum. Bana bi teselli verecek arkadaşlardan cevap bekliyorum!
GIGABYTE - 8I915GMF I915G LGA775, 800MHz, VGA, PCI
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.arkadaşının özellikleri ne ekran kartı kaç bit
Dostum bu cevapta aradığın herşeyi bulacaksın...Şimdilik anakartındaki ekran kartının özelliklerine bir bakıverdim.
Intel® Graphics Media Accelerator 900
Experience the newest integrated graphics architecture with Intel® Media Graphics Accelerator 900 technology that packs with 4 pixel pipelines and core-speed of 333MHz, the fastest integrated graphics engine ever available. With support of DirectX 9.0 capabilities and OpenGL 1.4, provides the best graphics quality while gaming.
görünüşe göre fena syılmaz ama:
Onboard ekran kartları kullandıkları hafızayı ramlerden yer...Diyelim senin 512 mb ramin var ve onboard ekran kartını da 224 mb ile kullanmak istiyorsun ....bunu yapmak için bios a girm ekran kartının paylaşılan hafızasını 224 mb a çıkarmalısın...tabi bunu yaptığında p cnin ram i 260 ram efalan düşecektir...
Bunu da sakın unutmayın...EKRAN KARTLARINDA RAM in ÖNEMİ YOKTUR...Önemli olan kartın YONGASIDIR.Hatta hatta yapılan testlerde 128 mb kartların 256 mb lardan daha hızlı olduğu gözlenmiştir...
Senin yapman gerekn bios a girip kartın ram ini artırmak ve bakmak...Eğer seçeneklerde 224 mb değeri varsa ok (buarada sakın agp değerleriyle karıştırma oradada bir ram yeri var o başka..).amam eğer 224 mb değeri yoksa git o anakrt aldığın yerin başın çal..benden sana bir tavsiye bir kartı almadan önce kartın üreticisinin sitesine gir ve araştır..
Eline sağlık Recep.
Dedikleri tamamen doğru, Bios dan agp size i 128 ya da 256 yapabilirsin.
Ancak bu Performans max yüzde 10 etkiler, o yüzden ümitlenme yani.
Sonuçta o ekran kartı bile değil, anakartın neresine düzgün vga koyulabilir ki?
Bir defa soğutma olmayacağı için kesinlikle düşük OLMAK zorunda ve yer sorunu, yonga seti çok daha kötü olur.
Yenilerde arıtk x300se koyuyuorlar, o biraz daha iyi ama o da yani değmez.
Kolay Gelsin.