Gigabyte ankart problem

çavuşözkan
08-11-2009, 14:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Merhaba aranıza yeni katıldım. bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim.

benanakartımı yeni aldım fakat işletim sistemi win7'i kurduğum vecraclediğim zaman sürekli olarak restrat atıyor bu sadece win7'de değiltabiki vista'da bu şekilde sorun oluyor yardımcı olabilirmisiniz?

Anakart: Gigabyte GA73PVM-S2
İşlemci: İntel P4
Ekran Kartı: Nvidia Geforce 7200
Ram: 2GB 533MHz
İşletim sistemi: Kurulmuyor

uGuR.uK
08-11-2009, 14:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

anakartın montajını sen mi yaptın bilmiyorum ama yeni anakart takıldıktan sonra restart atmalar başladıysa montajda bir terslik olabilir, biliyorsan sen bidaha bak iyi bi uzman değilsen bilene göster tüm donanım parçalarının bağlantı ve sağlamlığı kontrol etsin. olmazsa anakartı geri götürürsün tüm aparatlarıyla değişim yaptırırsın aldığın yerden bu bozuk diye.

osmanefe
08-11-2009, 21:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

İşlemcinizin üzerinde gri veya beyaz renkli toz, donmuş yada kremsi yapıda bulunana bir madde var bu madde termal macun p4 gibi 100C lere kadar ısınan işlemcilerde muhteşem bir ısı düşüşüne yardımcı oluyor eger sistem montajını siz yaptıysanız ve termal macun uygulamasını tekrar yapmadıysanız 5 10 liraya kaliteli bir termal macun alıp tekrar uygulamanızı öneririm.  Termal Macun alıcaksanız kavanozda değilde bu taarz küçük enjektörlerde ve beyaz veya çok hafifi kurşuni gri renkte olanlardan alın eğer çok koyu gri ise ilerde donduktan sonra yenileme sırasında sorun çıkarabilir bu sorunlar"işlemcinin çıkmaması çıkarma sırasında pinlerin yamulması"gibi.  Uygulamnlası ile ilgli bu linke bakabilirsiniz..  İşlemcinizi ve demir fan bloğunu temizlemek için önerim kolanyaya oranla içerisinde daha az parfüm bulunduran aseton kullanmanızı öneririm ama varsa tinerde olur.