Kart çıkalı biraz oldu ancak GF114 GTX 580 GPU’su ile karşılaştırmasını bu incelemede göreceğiz. Kasım 2010’da piyasaya sürülen, GTX 480 yongasının süper hız aşırtmalı versiyonu olarak karşımıza çıkan Gigabyte GTX 480 SOC, yüksek kaliteli elektronik bileşenlere sahip olduğundan diğer hız aşırtılmış versiyonlardan daha yüksek frekanslara sahip olarak göze çarpıyor. Buna ek olarak üzerindeki muazzam soğutma sistemi de hız aşırtma potansiyelini tavana vuruyor.
GIGABYTE GTX 480 SOC 820 MHz çekirdek, 1640 MHz paralel işlemci, 3800 MHz bellek frekansları ile çalışıyor. GTX 480 referans kart ise 700/1401/3696 MHz frekanslara sahipti. Bu sonuçlar itibarıyla GTX 480 SOC versiyonunun referans kartı performans baz alınınca geçeceği aşikar. Ancak ilginç olan bu kartın şu anki GTX 580 referans versiyonu ile aynı performansa ulaşabileceği de mümkün.
İncelemeye devam ederken kartın hız aşırtmacılar için sunduğu detaylardan da bahsedelim. Birincisi GIGABYTE’ın OC GURU hız aşırtma aracı kullanıcılara MSI Afterburner 2.1.0 BETA 7’nin sunmadığı birçok özelliği sunuyor. Bazen hız aşırtma için voltaj skalası, maksimum frekans değeri ve daha fazlası kart üreticisi tarafından sınırlandırılır. Ancak çoğu zaman bazı üreticiler de hız aşırtma için en iyi olanı da sunabilir.
Bu incelemede MSI Afterburner yazılımının GTX 480 SOC için neler sunduğunu da göreceğiz. Bu yazılımla birkaç dakika uğraştıktan sonra oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşanmış. Çünkü bu yazılım hız aşırtma için maksimum 1.14V gerilim değerine destek vermekte ayrıca bellekler için voltaj artımı söz konusu bile değil. GIGABYTE OC GURU yazılımı ise kartın voltajını azaltıp, 1.075V referans gerilime indirebiliyor ayrıca bellekler üzerinde 0.3V gerilim artımı da yapabilmek mümkün. Bu yazılımla çekirdek voltajı 0.4V artırıldığında fan hızları %100 ile çalışıyor. Dahası sıvı soğutma kullanılınca voltajı biraz daha artırabilir, sıvı nitrojen kullanıldığında da voltaj daha da artırılabiliyor. Fakat voltaj artımı yapıldığında CPU-Z ya da MSI afterburner voltaj değerlerini doğru bir şekilde tayin edemiyor. Testten ve hız aşırtmadan sonra voltaj okumasının doğru okunmadığı kanaatine varılmış, umarız bu sorunu GIGABYTE çözer.
GIGABYTE kart üzerinde çok güzel bir detaya daha yer vermiş. Ekran kartı iki BIOS çipi ile geliyor. Bu çip hız aşırtmadan kaynaklı hatalar dışında standart BIOS ve sıvı nitrojen kullanan üst seviye hız aşırtmacılar için LN2 BIOS arasında geçiş de yapabilmenizi sağlıyor.
Kart üzerindeki iki BIOS da programlanabilir yani istediğiniz bir frekans değerini BIOS üzerine kaydedebiliyorsunuz. BIOS PC çalışırken, Windows’da dahi değiştirilebiliyor, ve değiştirilen özellikler aynı anda kullanılabiliyor.