Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar, perşembe günü aldığım Gigabyte marka GT-PTV-TAF-RH model analog+DVB-T hybrid tv kartına odamda bulunan kablolu tv kutusundan kablo çektiğimde kanallarda elde ettiğim görüntünün karıncalı-karlı olmasına bir çözüm bulmaya çalıştım ama kendi uğraşlarımla bir çözüm bulamadım, sizlerden bu konuda yardım istiyorum...örnek olarak aşağıya eurosport kanalından aldığım bir görüntüyü koydum, aynı kanalı odadaki tv'den takip ettiğimde kanalda bir sorun olmadığını gördüm...yani kablolu tv sinyallerinde herhangi bir sorun yok...kablo tv servisini eve getirerek hat kontrolü yaptırdığımda onlar da sinyalde bir sorun olmadığını belirttiler.görüntüde olan çapraz çizgiler, tv'de çıkmıyor...artı olarak bugünlerde yayınlar esnasında bir de cızırtı çıktı ortaya, bu da normal tv'de olmayan bir durum.nasıl bir çözüm bulacağım konusunda yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Gigabyte Hybrid Tv kartı+Karıncalı Görüntü
ilave olarak pci slotundaki bir sorundan mı kaynaklanıyor diye farklı bir slota takıp tekrardan sürücüleri yükledim, sonuç yine aynı, euro 2008'i bilgisayardan izlemek için aldığım kartta atv kumlu-karıncalı görüntüsü (diğer kanallardakinden fazla miktarda karıncalı görüntüsü) ile canımı sıkıyor. sizce kartı zaman geçirmeden iade mi etmeliyim?
kartın DVB-T bu türkiyede yok. türkiyede DVB-S kullanılıyor.(ama sen kablolu tv var)
gelelim çizgilere galiba senin bilgisyar LCD geniş ekran ve televizyonun LCD değil. geniş LCD ekranda çizgiler oluşuyor fakat LCD olmayan(CRT,TFT..) bu sorun olmuyor.aynı kalitede sinyal alsalar bile,
fakat sende LCD yoksa işte o tuhaf bi durum
monitörüm standart CRT monitör...philips 107E5
ben de açıkçası bir anlam veremiyorum bu duruma...
bende de bazen olur kutu ile pc arası uzak ve kabloyuda yerden çekmek zorunda kaldığım için genellikle çarpma ve takılmalarda uçlarındaki bağlantı yerinden oynadığından oluyor birde kutudan pc ye çektiğin kablo düşük kalite bir kablo ise onu değiştir kaliteli bir kablo al bide kablo uçlarının doğru bağlandığından emin ol halen devam ediyorsa harici bir antenle dene aynı sorun orda da olursa kartında bi problem vardır (işallah yoktur :D )...
ayrıca DVB-T türkiyede var karasal dijital yayın denilen hadise RTÜK'ün 2009 haziranına kadar tüm kanalların geçmesini istediğini duymuştum şu anda az sayıda kanal destekliyor yanlız harici bir antenle yapman lasım daha kablolu tv buna geçmedi...
esme52 arkadaşım yardımın için teşekkürler, benim bilgisayarımdaki durum şu...bilgisayar kasamın hemen arkasında 120 cm uzaklıkta kablo tv kutusu bulunmakta.bağlı olan kablo eski olabilir diye kablo tv servisi aracılığıyla splitter ve benim odama kadar olan kablo hattını kontrol ettirip, kabloları yenisi ile değiştirdim.kablo kalitesini servis elemanlarına sorduğumda en iyi kalite kablonun taktıkları kablo olduğunu belirttiler.harici bir antenle deneme imkanım olmadı çünkü bulunduğum yerde harici anten ile kanal çekmiyor maalesef.şu anda bütün şüphelerim tv kartı üstünde yoğunlaşmaya başladı...