Merhaba , Arkadaşlar.
Gigabyte P43-Es3G , anakart kullanmaktayım.
İşlemcim : Q8300 İntel.
Ramlerim kingston HyperX 2*2 1066 MHZ 4 GB
Sorunumu kısaca anlatayım. Ramler çif kanal çalışırken, 10-15 gün ara ile Donma ve kitlenme yaşanmakta. Mavi ekran hatası vermemekte. Kitlenme gerçekleştiğinde, Şu işlemi yaparak makinayı tekrar eski haline getirebiliyorum.
1- Çif kanal çalışan ramlerden birini çıkartarak, makinayı tekrar açıyorum. Görüntü alıyorum. Makinayı normal kapatıp, Diğer ram mi de takıyorum.
2- Çift kanal çalışan diğer ram i de takıp, yine eskisi gibi çift kanal çalıştırıyorum.
3- 10-15 gün sonra yine kitleniyor. Makina kesinlikle açılmıyor. Açılıyorda görüntü gelmiyor. Eğer ramlerden biri çıkartıp , tek ram ile makinayı açmazsam asla görüntü gelmiyor. Tek ram le görüntü aldıktan sonra, yine makinayı kapatıp, diğer 2. ram i takarak yine eski sisteme çift kanal a dönebilyioruım. Lakin dediğim gibi 10-15 gün sonra yine aynısı oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdi Gigabayte TÜRKİYE 'yi aradım. A da z ye anlattım. Bana, Ram lerin ikise aynı olsa bile, PART Number' ları aynı olsa bile, Bious tan her ikisininde , Manuel olarak, ayarlanması gerektiği söyledi. Yani her ikisininde bious 'tan frekanslarının ve voltajlarının ayarlanması gerektigini ve tek sorunun bu oldugu soylerdiler. Sizce bu işe yarayacakmıdır. Daha önce basına gelen arkadaslarım varmıdır.
Sayın Chip online' ın Üstadları. Yardımlarınızı esirgemeyin. Herkeze teşekkür ederim.