Gimp 2.8 Photoshoptan tek farki ücretsiz olmasi !

murat21
23-01-2012, 18:39   |  #1  
murat21 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Photoshop’ın en büyük rakiplerinden GIMP, Linux kullanıcılarının yakından tanıdığı bir isim. 2009 yılından beri geliştirilmekte olan GIMP 2.8, 2010’un Ocak ayında yayımlanacaktı.

GIMP 2.8’e ait çeşitli geliştirme sürümleriyle karşılaştık. Ancak geliştiriciler son olarak 2011’in Mart ayında tamamlanacağını bildirmişti. 2012’ye girmemize sayılı günler kaldı ve geliştiriciler bu kez de 25 Ocak 2012’de final sürümle karşılaşacağımızı bildirdiler.

iste Gimp 2.8 Photoshoptan tek farki ücretsiz olmasi DENEYiN

Bu yaz, yayımlanan 2.8 test sürümlerinde GIMP’e tek pencere modunun eklendiğini gördük. Bunun gibi birçok yeniliğin bulunduğu GIMP 2.8, umarız yeniden bir gecikmeye uğramaz ve 25 Ocak 2012’de kullanıcılarıyla buluşur.

Alintidir.

Son Düzenleme: murat21 ~ 23 Ocak 2012 20:31
M.G.G
23-01-2012, 19:01   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Photoshop ile gimp  arasında büyük farklar vardır.Kullanan herkes bilmez ama anlayan herkes bilir.

murat21
23-01-2012, 19:40   |  #3  
murat21 avatarı
OP Yeni Üye
21 mesaj

kardes bende öyle saniyordum ücretsiz basit bir program gibi gördüm önce,sonra arastirdim grafik sitelerini inceledim ve emin ol aralarinda cok fark yok photoshopla ne yapmak istersen gimp ilede yapabiliyorsun kalite arasinda hic bir fark yok. ama piyasa ilk önce photoshopu tanimis heryerde o kullaniliyor birde ücretli olmasi insanlara cok kaliteliymis gibi geliyor. tabiki secim meselesi herkes özgür ama korsan kullanmaktansa böyle acik kaynakli ücretsiz yazilimlari kullanmak daha iyidir. ama tabiki piyasada yani fotografcilarda ve bu isin ticaretini yapanlar photoshopu tercih edeceklerdir. ama ilgin icin tesekkürler :)

M.G.G
23-01-2012, 20:52   |  #4  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Alıntı: murat21  
kardes bende öyle saniyordum ücretsiz basit bir program gibi gördüm önce,sonra arastirdim grafik sitelerini inceledim ve emin ol aralarinda cok fark yok photoshopla ne yapmak istersen gimp ilede yapabiliyorsun kalite arasinda hic bir fark yok. ama piyasa ilk önce photoshopu tanimis heryerde o kullaniliyor birde ücretli olmasi insanlara cok kaliteliymis gibi geliyor. tabiki secim meselesi herkes özgür ama korsan kullanmaktansa böyle acik kaynakli ücretsiz yazilimlari kullanmak daha iyidir. ama tabiki piyasada yani fotografcilarda ve bu isin ticaretini yapanlar photoshopu tercih edeceklerdir. ama ilgin icin tesekkürler :)
Hocam photoshopta 5 dkda yapabildiğin işlemi gimpde 10 dk yaparsın.Zaten sırf photoshop için lanet olası windowsta kalıyorum.Lubuntuya geçip gimpshop indirmiştim.Tasarım olarakda photoshopa benziyor ama maalesef photoshopun 1 dkda yaptığı işlemi birkaç aşamada ve daha geç alıyorsunuz.
Sizin de konuyu açtığınız için teşekkürler emeğinize sağlık ((:

er4y
01-03-2012, 20:29   |  #5  
er4y avatarı
Taze Üye
10 mesaj

Arkadaşlar Gimpi Tavsiye etmem uzun zamandır ps kulanıcısı oludğum için başlıcaksanız bu işe ps tavsiye ederim yok ben kolay severim derseniz indirin buyrun :D