arkadaşlar gitar çalıyorum fakat tvlerde dinlediğim gibi çıkmıyor sesi daha farklı bir ses çıkıyor.Bide o kadar kursa gittim normal çalıyorum ama sesi farklı çıkıyor akordu falanda tam ayarlı sadece arpej atarken fark ediyorum bu ses farklılığını kurstaki gitarların sesleride benimki gibi farklı çıkıyodu.Arkadaşım mikrofondan dolayı olduğunu söylüyor ama inanmıyorum.Nedeni ne olabilir?
gitar sesleri
vuruşlardan da kaynaklanıyor. tvdekiler genelde iyi vuruşlar yapıyor. ben mesela bir zamanlar pentagram'ın sonsuz adlı şarkısını güzel çalamıyordum. dinleyip dinleyip "aaaaah ah onların gitarları kaliteli. keşke benimkisi de öyle olsa diyordum. sorun benim vuruşlarımdaymış, gitarda değil. şimdi pentagramdaki gibi kulağa hoş gelir bir şekilde çalıyorum. vuruş dediğim şey: ritim atarken tellere elimizle vuruyoruz ya. elin vuruş şiddeti, vuruş açısı... sesi etlkiler
vuruşlardan da kaynaklanıyor. tvdekiler genelde iyi vuruşlar yapıyor. ben mesela bir zamanlar pentagram'ın sonsuz adlı şarkısını güzel çalamıyordum. dinleyip dinleyip "aaaaah ah onların gitarları kaliteli. keşke benimkisi de öyle olsa diyordum. sorun benim vuruşlarımdaymış, gitarda değil. şimdi pentagramdaki gibi kulağa hoş gelir bir şekilde çalıyorum. vuruş dediğim şey: ritim atarken tellere elimizle vuruyoruz ya. elin vuruş şiddeti, vuruş açısı... sesidediğim olay sadece arpeh atarken ve soloda ortaya çıkıyor.Gitar hocamız çalarkende aynı beimki gibi ses çıkıyodu.Hocamız zaten londra'da falan okumuş pera diye bir yer varmış.anlıycanız konunun ustası.Başka bir nedeni olamazmı?
nasıl bir ses farklılığı ki ben onu anlamadım ?? arpeji çalarken temel sesi yanlış vuruyor olabilirsin ..
hayır. arpej te bas tele normal basıyorum dediğim gibi sadece bende değil herkeste vardı bu sorun acaba ordaki gitarlar akustik olabilirmi?
Gitarın yapımında kullanılan ağacın özelliğine göre farklı tonlar alıyorsunuz, ayrıca konser performanslarında kullanılan pedalların da çıkan sese çok büyük etkisi var. Örnek; yumuşak tonlar için ıhlamur gövdeli gitarlar, sert tonlar içinse maun gövdeler kullanılır.